Sjamanistisch vuurritueel

Veenheks
08-12-2022
19:30
Gouderak
Zuid-Holland
€zie event
naar draagkracht
ceremonie
healing


Donderdag 8 december is het weer volle maan. Het is de laatste volle maan voor de midwinterzonnewende, waarna de dagen langzaam weer gaan lengen. Bij deze volle maan zitten we nog volop in de donkerste tijd van het jaar, een tijd waarin zowel de donkere geesten als de geesten van de voorouders dichtbij ons zijn.

Tijdens dit ritueel geven we offers aan de voorouders en nodigen hen met drum, zang en beweging uit bij ons aanwezig te zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk het ritueel rustig zittend of mediterend te ervaren. Het ritueel wordt gehouden volgens de richtlijnen van de klassiek sjamanistische traditie van Spirit of Wolf (zie www.spiritofwolf.net voor meer achtergrond over deze traditie) en zal worden begeleid door twee sjamanen uit deze traditie: Chyltys Kam en Sailikmaa Kam. Via deze begeleidende sjamanen is het mogelijk tijdens het ritueel een healing en/of zegening van de voorouders te ontvangen.

Ervaring met sjamanisme is niet noodzakelijk. Voorafgaand aan het ritueel wordt een uitleg gegeven over deze traditie en vorm en inhoud van het ritueel.

Meenemen:

* Voedseloffer voor de voorouders; voedsel wat voor jouw voorouders herkenbaar/geliefd zal zijn. Evt. is een lijst met suggesties voor traditionele spijzen beschikbaar. Belangrijk; geen alcohol, vlees of tabak.
* Drum of ratel, als je die hebt. Evt. is een leendrum op verzoek beschikbaar. Niet beslist noodzakelijk.
* financiele donatie voor deelname: minimaal 15 euro.

Het ritueel zal gehouden worden in Gouderak (exacte locatie volgt na aanmelding via de mail) en start om 19.30 uur. I.v.m. beperkte ruimte op de locatie is aanmelding noodzakelijk. Mail naar info@veenheks.nl
Evenement / Agenda delen: