Midwinter Vuurritueel

Veenheks
21-12-2022
17:30
Gouderak
Zuid-Holland
€zie event
naar draagkracht
ceremonie
kinderen


21 december, of de periode daaromheen, wordt van oudsher in veel tradities gevierd als de tijd van de terugkeer van het licht. Vanaf deze winterzonnewende beginnen de dagen langzaam weer te lengen.

In de traditie van Spirit of Wolf wordt 21 december ook wel benoemd als de Dag van de Koude Zon. Het is het dieptepunt van de winter, waarop de Koude Zon van de Onderwereld ook in onze Middenwereld schijnt. Een moment waarop we uitgebreid stilstaan bij onze voorouders.

Tijdens dit ritueel herdenken en eren we gezamenlijk onze voorouders, we proosten (alcoholvrij) op hun nagedachtenis, steken extra lichtjes voor ze aan en geven via het vuur voedseloffers van gerechten en spijzen die voor hen bekend zijn.

Bij dit ritueel zijn ook kinderen van harte welkom. We houden het heel laagdrempelig en informeel. Het ritueel wordt volgens de richtlijnen van de traditie gehouden, maar er is veel ruimte om het te beleven en mee te doen op een manier die voor jullie goed voelt.
Kinderen kunnen helpen met het opbouwen van het vuur, het opmaken van de offerschaal en het openen van onze heilige cirkel. En natuurlijk kunnen ook tekeningen, knutselwerkjes en verhalen van de kinderen voor (recent) overleden familieleden worden meegenomen.

Voor de kinderen een mooie manier om te voelen dat, hoezeer ze ook in het hier en nu leven, ze ook altijd verbonden zijn met een lange lijn van voorouders. Het bewust worden van deze sterke wortels geeft ze de kracht om zelf stabiel en vol zelfvertrouwen in het leven te staan.

Natuurlijk ben je ook als deelnemer zonder kinderen van harte welkom 😉.

We starten, i.v.m. kinder-bedtijd, lekker op tijd: om 17.30 uur. Trek warme kleren aan en neem drums, ratels of andere muziekinstrumenten mee als je die hebt (evt. leendrums beschikbaar, ook in kinderformaat).

Meenemen:
• Voedseloffer voor de voorouders. Een lijst met suggesties is beschikbaar en wordt toegestuurd na aanmelding. Let op: geen alcohol, vlees of tabak.
• Lichtje, lantaarntje of kaarsje met houder.
• Donatie voor deelname; minimaal 10 euro per persoon.

Overige informatie, aanwijzingen en tips volgen na aanmelding via de mail. Aanmelden is noodzakelijk, mail naar info@veenheks.nl
Evenement / Agenda delen: