Winter dippen – blootstelling aan koude, ademhaling en mindset

Yuheal
18-03-2023
09:00
Venlo
Limburg
€17,50
Uncategorized


Het is een training die bestaat uit een work-out en relaxatie waarbij je geniet van een koude dip in buitenwater in combinatie met yoga, wandelen of andere oefeningen, meditatie-, concentratie- en ademhalingsoefeningen. Een weldaad voor body, mind & soul.

 Je gaat tijdens de training actief aan de slag zodat je je lichaamstemperatuur verhoogt en je je spieren en conditie traint. Dit gebeurt op diverse niveau’s door yoga en andere oefeningen, eventueel in combinatie met wandelen of joggen.

Het programma is altijd aangepast aan de deelnemer(s). We werken aan een actieve warming-up gevolgd door een inactieve cooling down ‘De Dip’. De dip is een passief onderdeel waarbij ervaren, ademhalen en ontspannen de sleutelwoorden zijn.

Een dip in koud (natuur)water. Deze training geeft je een energie boost en haalt je uit je hoofd. We trainen naast onze spieren en conditie ook onze mindset en ons autonome zenuwustelsel, vasculaire-, ademhalings- en immuunsysteem. 

We sluiten altijd samen af met een warme kop soep.

Heb je een voedingsintolerantie of volg je een bepaald dieet laat dit dan tijdig weten zodat hier rekening mee gehouden kan worden.Wat heb je nodig?

Sportkleding waarin je makkelijk beweegt (yoga/wandelen/joggen) en een warme jack voor buiten. Zorg dat je kleding is afgestemd op het weer van dat moment / Badkleding / Ondergoed en eventueel extra (droge)kleding voor na de dip / Grote badhanddoek is fijn en eventueel een badjas / Waterschoenen (op de dip plek kunnen stenen in het water liggen) of een paar oude sneakers, blote voeten kan ook maar is een grotere uitdaging / Afhankelijk van het weer handschoenen en hoofdbedekking / Plastic tas voor je natte spullen / Paar extra schoenen en sokken is ook fijn.

Ademhaling en yoga vind binnenplaats maar soms gaan we ook een natuurgebied in waar het modderig en nat kan zijn.Meer info en aanmelden kan via mail of telefoon.
Voor contactinformatie zie de website www.yuheal.nl

Locatie: Molenkampweg 47, 5926 PJ Hout-Blerick (Venlo)

Evenement / Agenda delen: