lezing; De impact van mij als kind te leven met mijn vader de grote afwezige naast mijn moeder met narcistisch gedragen trekken

Louter Spelend Bewustzijn door Ellen Louter
12-11-2022
11:00
Nijmegen de Ruyterstraat 65 Cordium spiritueelcentrum Nijmegen de parkkamer
Gelderland
€7,50
ascensie
healing


Na mijn verhaal was iedereen stil.
Zo’n herkenning, er vallen zoveel kwartjes op zijn plaats.
Mijn vader de grote afwezige

Ik zit online bij de opleiding tot MoneyFlowCoach van Marieke.
We krijgen de vraag om je persoonlijke valkuilen op toestaan te ontvangen te delen.
Ik loop al 2 dagen een persoonlijk proces te vermijden. Eentje die over mijn vader gaat.
Het blijkt een emotioneel proces te zijn waar mijn ogen geopend worden over de grote invloed als je ene ouder narcistisch gedrag vertoont en je andere ouder onzichtbaar is. Door deze combinatie heb ik als kind al een schild van veilige patronen en structuren om mij heen geweven en mijn hart dicht gegooid. Mijn emoties op stop gezet.
Ik heb me al van vele patronen ontdaan en kindsdelen vol emotie uitgepeld en vervuld maar dit proces geeft mij een ontzettend open zicht, waarom ik dingen doe zoals ik doe en gedaan heb.
Waar mijn vader de grote onzichtbare in mijn leven is. De invloed van mijn vader had ik nog niet aangekeken en ontrafelt, tot nu.

Na mijn gedeelde verhaal in de coachgroep komen er zoveel emotie los van erkenning, aha momenten, inzichten vallen. We onderbreken zelfs even het programma. Diep geraakt.
Ook ik ben diep geraakt door wat ik ontdekt heb.

Mijn vader is altijd uit beeld geweest, eerst tot mijn 6de omdat hij de kapitein van de machine kamer was van een grote Essotanker is. Hier was het zoveel weken op en zoveel weken thuis zijn. In mijn 6de levensjaar verhuizen we vanuit een grote stad, weg van mijn vriendinnen en familie naar een dorpje. Het idee is; dat mijn vader bij ons, toen nog 4 kinderen en zijn vrouw kan zijn. Maar ook nu is hij nog steeds onzichtbaar, niet omdat hij er fysiek niet is maar omdat hij zich onzichtbaar maakt.

Dat is de rede dat mijn vader na al die jaren van meer en meer de vrijheid in mezelf vinden, nu pas inzicht komt in mijn persoonlijk proces. Nu pas wordt zichtbaar welke wond ik nu opengooi maar ook gelijk heal.

In grote letters schrijf ik op: “ MIJN VADER DE GROTE ONZICHTBARE.”

Leven naast een Narcistische partner is niet makkelijk. Iemand zei ooit tegen mij.” Je kunt het zo zien. Degene die narcistische eigen schappen heeft is de koningin en de anderen zijn haar onderdanen.”
Mijn moeder heeft wel miljoen keren tegen mij gezegd. Ik heb een zakelijke opvoeding gehad, dus ik kan geen liefde geven. Toestaan een ontvangen van liefde zit niet in haar bereik van mogelijkheden.

Ik heb me als kind puur onveilig gevoeld. Ik ben de rol van de goodgirl gaan spelen om mij nog enigszins veilig te voelen. Ik moest alles slikken anders….. met andere woorden ik moest alles ontvangen.
Er wordt nooit ergens over gesproken. Mijn ouders hebben geen vrienden, en familie woont ver weg. Dit is omdat de koningin geen andere duld die met haar “geliefde” om gaan, want alleen zij heeft daar recht toe. Dus als er al ooit vrienden kwamen moest ze mijn vader delen. Dat kan niet.
Wat ik als kind hiervan merk is dat wat er ook gebeurd in mijn omgeving waar ik steun nodig heb van mijn ouders, zij zijn er beide niet voor mij. Dat heeft mijn leven als kind zwaar gemaakt. Zeker als je bijvoorbeeld gepest wordt door een leerkracht op school. Of ander bizarre gebeurtenissen waar ik in verzeilt raakte. Ze zijn er beide nooit voor mij nooit.
Mijn vader is de grote onzichtbare, de grote onhoorbare. Wel net zo opvliegend als mijn moeder. Mijn vader heeft letterlijk in dienst gestaan van mijn moeder. Op zijn 40ste krijgt hij zijn 1ste hartinfarct. Op zijn 60ste krijgt hij een herseninfarct op de1ste dag dat hij met zijn werk stopt om samen met mijn moeder op reis te gaan. Mijn vader heeft zich letterlijk dood gewerkt voor mijn moeder om geld te verdienen en status hij was onderdirecteur. Wat ben ik in mijn ontdekkingen boos geweest op mijn vader.

Wat mijn 1ste conclusie zijn:
Ik heb niet leren leven
Ik heb geleerd onzichtbaar te zijn
Ik heb nooit geleerd vrienden te maken

- Ik leg je tijdens de lezing nog veel meer uit over mijn inzichten:
- Ik geef je mijn hele verhaal.
- Ik leg je uit welke consequenties het heeft voor je leven als je een ouder hebt met narcistische trekken wat het allemaal voor jouw als partner kan beteken en wat dit voor jouw als kind betekent.
- Ik je leg uit hoe ik eruit ben gekomen en de vrijheid, zelfliefde, empowerment en veiligheid in mezelf heb gevonden.
- Ik heb ook 2 partners gehad die narcistisch trekken hebben. Ik weet waarover ik praat.
- Ik ga je ook vertellen welke relatie het heeft met toestaan te ontvangen

Lezing:
Tijd: zaterdag 12 november om 11:00 tot 12:00
Je bent welkom
Evenement / Agenda delen: