Voorouder Vuurritueel

Veenheks
05-11-2022
19:30
Aalten
Gelderland
€zie event
naar draagkracht
ceremonie
community


Zaterdag 5 november begeleiden Ellen (Chyltys Kam) en Mari (Sailikmaa Kam), sjamanen in de klassiek sjamanistische lijn van Spirit of Wolf een vuurritueel ter ere van de voorouders.

In deze tijd van het jaar trekt de levenskracht in de natuur om ons heen zich duidelijk zichtbaar terug in voorbereiding op de winter. Sinds mensenheugenis wordt daarbij in deze periode stil gestaan. Zo werd in onze streken vroeger ‘Winternachten’ gevierd.

Op 5 november komen we samen bij het vuur om onze voorouders en dierbare overledenen te herdenken en te eren. Voorafgaand aan het aansteken van het vuur bouwen we gezamenlijk een altaar en plaatsen we lichtjes in een kring rondom ons als symbool voor de lichtjes van onze voorouders. Ook heffen we een (alcoholvrij) glas op onze voorouders.

Het vuurritueel wordt gehouden volgens de richtlijnen van de traditie van Spirit of Wolf. Ervaring met sjamanisme is niet noodzakelijk. Voorafgaand aan het ritueel wordt uitleg gegeven over vorm en inhoud van het ritueel. Tijdens het ritueel is het mogelijk via de begeleidende sjamanen een zegening en/of healing van de voorouders te ontvangen.

Locatie: Stichting Nu en Hier, Aalten, Gelderland (exacte locatie volgt na aanmelding via de mail)
Datum en tijd: zaterdag 5 november 2022, inloop vanaf 19.00 uur, start ritueel 19.30 uur.

Meenemen:
* Voedseloffers voor de voorouders. Een lijst met traditionele, Nederlandse gerechten die bij dit ritueel geschikt zijn als voedseloffer is beschikbaar en zal worden toegestuurd na aanmelding via de mail. Hierop staan dingen die voor jouw voorouders bekend zullen zijn en derhalve zeer gewaardeerd zullen worden. Als je voorouders niet uit Nederland komen, kun je uiteraard een gerecht uit hun land van herkomst meenemen. Let op: het offeren van vlees is niet toegestaan.
* Lantaarntje, houdertje met waxinelichtje of kaarsje als symbool voor het licht van jouw voorouders.
* Iets wat jou met je voorouders verbindt om op het gezamenlijke altaar te plaatsen. Denk bijv. aan sieraden, gebruiksvoorwerpen of handwerkjes (natuurlijk neem je deze na afloop weer mee naar huis).
* beker/mok om uit te kunnen drinken. Voor thee wordt gezorgd.
* drum of ratel, als je dat hebt. Niet verplicht. Evt. op verzoek enkele leendrums beschikbaar.

Let op: het gebruik van alcohol en andere bewustzijnsveranderende middelen is niet toegestaan bij dit ritueel. Dit geldt ook v.w.b. de voedseloffers.

Deelnamekosten: op donatiebasis, met een minimum van E18,- per persoon.

Aanmelding: aanmelding van tevoren is verplicht en noodzakelijk i.v.m. beperkte beschikbare ruimte op deze locatie. Aanmeldingen en vragen kunnen per mail naar: info@veenheks.nl
Evenement / Agenda delen: