Alternatieve Kerst- en Oud & Nieuw-viering in Spanje

Groeien in Verbinding
24-12-2022
00:00
Galicië, Spanje
Buitenland
€1200 (vanaf)
healing
retreat


Zin in een andere Kerst- en Oud en Nieuw-viering dan 'normaal'. Eentje zonder vuurwerk? Zonder verplichte bijeenkomsten? Zonder obligate vreetpartijen?

Wat ik jou (of jullie, in het geval van een stel) bied, is waarachtige rust op een super locatie in noordwest Spanje. Fijne wandelingen in de natuur, in de bergen. Uitjes in de omgeving. Goede, louterende gesprekken. Gezond en lekker eten - niet alleen tijdens de feestdagen, maar elke dag opnieuw. En, desgewenst, heerlijke massages, oprechte, liefdevolle verbindingen. En als je ook nog ergens aan wilt werken, kan dat natuurlijk ook. En na tien dagen, of twee weken, werkelijk uitgerust en bijgetankt terugkeren naar huis.
Je verblijft in een fijne gastenkamer met tweepersoonsbed en eigen badgelegenheid. En een uitzicht om van te dromen.

De genoemde begindatum van 24 december is slechts een suggestie en kan worden aangepast aan jouw (reis)mogelijkheden.

Binnen mijn Kerst/Oud en Nieuw-retraite bied ik 2 trajecten aan: één zonder en één met programma. Het eerste kost €1200 voor 2 weken (€1000 voor 10 dagen). Voor dat bedrag word je ook opgehaald van het vliegveld in Santiago de Compostela (en weer teruggebracht). Kom je met eigen vervoer of met een huurauto, dan gaat er 10% af van de prijs.
Het 2de kost €2000 voor 2 weken, en €1400 voor 10 dagen.
Kom je met z'n tweeën, dan betaal je het dubbele, minus 10%.

1- Ik woon in een dorp met maar weinig inwoners. Door het jaar zijn er door de week misschien 10 bewoners, in de weekends en tijdens feestdagen het dubbele.

2- Het weer. Garanties kan ik niet geven. Ook bij mij is het dan winter en dat betekent soms (nacht)vorst. Sinds ik hier ben neergestreken in 2020 heb ik sneeuw alleen zien liggen op de toppen van nabije bergen, maar ik heb foto’s gezien van jaren met een dikke laag sneeuw in het dorp.
Het is zelden echt koud, en als de zon schijnt, doet hij dat direct met kracht. Verleden winter kon ik zelfs bloot zonnen op het terras (a la wintersport: koele lucht, stikheet in de zon). Het regent wel eens, maar zelden lang (de bewoners klagen dat het klimaat is veranderd en dat het door het jaar heen te droog is).

3- Het drinkwater is afkomstig uit een nabije bron, en haal ik in flessen beneden in het dorp. Het water uit de kraan is hetzelfde, maar is eerst opgevangen in een grote watertank. Het water is zuiver, zonder toevoegingen.

4- Het verblijf zonder programma biedt alle maaltijden - behalve de maaltijden die je/jullie/wij buitenshuis nuttigen. Ik ben een kok die van lekker eten houdt, maar weinig op heeft met recepten. Ik improviseer en eet, al zeg ik het zelf, altijd lekker en gezond. Ik ben een alleseter, maar eet zelf zelden vlees. Maar ik pas mij graag aan, aan jouw/jullie wensen.
En -regelmatig- mijn gezelschap. Ik heb een redelijke voorraad films die bekeken kunnen worden op het scherm van mijn laptop (17,3 inch). (Een televisie heb ik niet.)
Je kunt prachtig wandelen in de nabije omgeving. Ik maak elke dag minimaal één wandeling (van kort, drie kwartier, tot lang, anderhalf/twee uur), als het regent wat minder. Het is prima als jij/jullie mij vergezellen.

5- Wat de Kerst- en Oud en Nieuw-viering betreft, zelf deed ik daar in het verleden zelden wat aan. Ditmaal zal dat zijn in samenspraak met jou/jullie. Ik kom graag aan jullie wensen tegemoet.

6- Het verblijf mét programma biedt om de dag een ontspannende/verdiepende Kashmirische (tantra)massage (collega's in NL en BE vragen daar gemiddeld €200 voor per sessie), plus, afgesteld op wat jij wenst/nodig hebt, sessies met verdiepende oefeningen.
Kom je als stel, dan leer ik jullie elkaar (opnieuw liefdevol) aan te raken en de Kashmirische massage (jullie worden én door mij gemasseerd, én jullie masseren elkaar).

Namasté,
Miguel (maar je mag ook Michael of Mike noemen, 😉)

PS: Vanuit Nederland vliegt de prijsvechter Vueling vanaf Schiphol één keer per week direct naar Santiago de Compostela (en weer terug). Andere dagen met een tussenstop.
Vanuit Charleroi in België vliegt Ryan Air meermalen direct naar Santiago de Compostela.

Voor wie mij (nog) niet (goed) kent:
Na een hevige burn-out in het jaar 2000, die het einde betekende van een 25-jarige carrière in de journalistiek, ontdekte ik tantra, waarna jaren studie en praktijkervaring volgde. In 2006 startte ik met mijn toenmalige partner het (tantra)centrum Groeien In Verbinding. We gaven workshops en massages.
Sinds 2012 woon ik in Spanje, waar ik retraites verzorg.
Evenement / Agenda delen: