Ontmoetingsmiddag Psychose en Spiritualiteit

Academie Energetische Geneeskunde
25-11-2022
12:00
Utrecht
Utrecht
€50
community
healingOntmoetingsmiddag psychose en spiritualiteit

Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog niveau. Je zag de samenhang van alles en was er volkomen door in vervoering. Een negatieve variant doet zich voor als je een levensveranderende, of heel erg angstige gebeurtenis of periode meemaakte (in je huidige leven, je jeugd of zelfs een voorgeboortelijke herinnering). Of je was erg eenzaam en de angst en de verwarring slopen er langzaam in.

Of een psychose een ziekte is, kan een heet hangijzer zijn. Soms meer voor je omgeving, soms meer voor jezelf. Eigenlijk is een psychose eindeloos veelkleurig. Kleuren die mooi zijn, maar ook schakeringen van oneindig donker. Een psychose heeft weliswaar onmiskenbare fysieke kenmerken, maar is in de kern een energetisch fenomeen. Je energieveld is op zijn zachtst gezegd in beweging, ook al zijn er bij sommigen momenten van intense stilte en eenheidservaring en als de uitputting toeslaat, kan het grijs het volledig overnemen.

Vanwege de grote vraag, organiseer ik toch weer de bijzondere ontmoetingsmiddagen psychose en spiritualiteit, om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en te delen. We beginnen om 12:00 met een gezamenlijke lunch in de lounge op de zesde verdieping (tot de vijfde met de lift, dan een trap), daarna verhuizen we naar de gezellige ruimte op de tweede.

De aflevering van 25 november 2022 wordt begeleid door Merel de Waard en José Hoekstra. Merel is antropologe en energetisch traumatherapeute gespecialiseerd in psychose en spiritualiteit. José Hoekstra werkt als cliëntondersteuner bij RCO de Hoofdzaak en beheert een uitgebreide website met informatie over Kundalini-ontwaken en psychose, Kundalini-crisis.

Bij deze eerste aflevering van dit seizoen hebben we bovendien meteen een hele mooie gast: Aya (Joyce de Jager). Zij deelt gedichten en inzichten over de elementen met ons gedurende een gedeelte van de middag.

De rest van de middag is er ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen en een aantal energetische oefeningen te doen waarmee je jezelf en anderen kunt ondersteunen in turbulente tijden. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen.

Tijd: 12:00 – 17:30

Plaats: Kaaphoorndreef 66 in Utrecht

Contact: 06 – 396 22 324

Voor wie?

Voor iedereen die graag wil praten over de connectie tussen psychose en spiritualiteit. Ervaringsdeskundigen, familie en vrienden, therapeuten en zorgverleners.

Meer over het onderwerp vind je op mijn website en/of in de facebookgroep ‘Psychose en spiritualiteit’.

Evenement / Agenda delen: