Wereld Meditatie Uur

Brahma Kumaris
18-09-2022
18:30
Brahma Kumaris Spirituele Academie Rotterdam
Zuid-Holland
€-
vrijwillige bijdrageWereld Meditatie Uur elke derde zondag van de maand

Hoe ga je om met het slechte nieuws van deze wereld? Wat kun je doen als je hoort dat er ergens een aanslag is gepleegd, een natuurramp heeft plaatsgevonden of een oorlog is uitgebroken? Word je door deze berichten over haat, verdriet en geweld overmand door machteloosheid en verdriet? Ben je verstoord, boos of geïrriteerd? Of reageer je gewoon niet meer door afstomping of ontkenning?

Verbondenheid
Als je niet in staat bent om praktische hulp te bieden – een schouder voor de troost of een arm ter ondersteuning – dan kun je helpen met de helende kracht van je gedachten en gevoelens. Helpen op afstand is een goed (spiritueel) alternatief voor machteloosheid, boosheid of verdriet. Iedereen kan het en steeds meer mensen willen het ook.

Mansa Seva
Eerst breng je je eigen verstoorde geluksgevoelens en verwarde vrede tot rust. Daarna verspreid je met elkaar geconcentreerde positieve gedachten en gevoelens van medeleven. Deze samengebalde energie van vrede en liefde wordt ontvangen door mensen die erom vragen, in zichzelf of hardop. Mansa seva is Hindi voor dienstbaarheid door middel van gedachten.

Welkom
Het Wereld Meditatie Uur wordt elke derde zondag van de maand gehouden in ruim honderd landen van de wereld, van 18:30 – 19:30 lokale tijd (inleiding om 18:15 uur). In stilte en begeleid door teksten en muziek is er dan gelegenheid om door middel van meditatie of gebed een bijdrage aan de wereldvrede te leveren. Deze meditatie voor wereldvrede is voor iedereen vrij toegankelijk en wordt in alle tien centra van de Brahma Kumaris Spirituele Academie in Nederland gehouden.

Lisplein 17, 3037 AR Rotterdam
010 4652190
www.bksa.org
Evenement / Agenda delen: