Dzochen, onze natuurlijke staat. Retraite

Lene Handberg
22-10-2022
10:00
The Land of Now, Siddeburen
Groningen
€ 650
naar draagkracht


Retraite: “Dzogchen, onze natuurlijke staat” 22-26 okt.2022
met LENE HANDBERG
In het boeddhisme gaan we ervan uit dat we van nature vrij en verlicht zijn. Een natuur die verborgen ligt in de diepere lagen van ieders bewustzijn en tevens de diepste aard van alle bestaan is. Dat meer ervaren legt een stevige grond in verbondenheid onder ons bestaan.
Vaak wordt de weg daar naar toe gezien als een langzaam proces, van regelmatig oefenen, met vallen en opstaan. De Dzogchen-benadering is van een compleet andere orde. Zij wordt ook wel het ‘onmiddellijke’ pad genoemd waarbij de diepste aard van het bestaan direct wordt benaderd.

Deze directe benadering omvat specifieke meditaties die een onverwachtse eenvoud kennen maar tegelijkertijd ontregelend zijn voor onze gewone manier van reageren en zelfs van mediteren. Dat maakt hen simpel van instructie, tegelijkertijd lastig om meesterschap over te krijgen.
Tarab Tulku heeft een eigen benadering van deze diepste natuurlijke staat ontwikkeld, waarbij hij gebruik maakt van onze alledaagse ervaringen om de natuurlijke staat van eenheid te openen.

Deze retraite is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in deze benadering; enige ervaring met meditatie is vereist.

We zijn erg blij dat Lene Handberg deze retraite wil begeleiden. Zij onderwijst de Dzogchen zoals zij daarin is ingewijd door Tarab Tulku XI, een belangrijk Tibetaanse leraar die lange tijd in het westen leefde en lesgaf.
Zij ontwikkelde samen met hem Unity in Duality, een training in de boeddhistische psychologie en filosofie, waarvan zij sinds zijn dood hoofddocent is. Deze opleiding wordt in een groot aantal landen gegeven. Zij verblijft in dat verband ook regelmatig in India om het door hem ontwikkelde programma terug te brengen naar de Tibetaanse gemeenschap.

Zij wordt geassisteerd door: Frances Nijssen en Caroline Vossen, stafleden van het Tarab Instituut International

Evenement / Agenda delen: