Vuurritueel Sluiten van de Hemelpoorten

Veenheks
21-09-2022
18:30
Gouderak
Zuid-Holland
zie event
naar draagkracht
ceremonie
healing


21 september; op onze westerse kalender het begin van de herfst. Rond deze periode valt ook de herfst-equinox, het moment waarop dag en nacht exact even lang zijn en vanaf wanneer de dagen steeds een stukje korter gaan worden en de nacht en het donker de overhand krijgen. Ook het feit dat we nu middenin de oogsttijd zitten, wordt in veel tradities uitbundig gevierd.

In de traditie van Spirit of Wolf benoemen we 21 september als ‘het Sluiten van de Hemelpoorten’; de poorten van de Bovenwereld gaan dicht en de grote natuur- en hemelgeesten, die het afgelopen halfjaar voor zo’n uitbundige groei en bloei hebben gezorgd, trekken zich vanaf nu terug in hun winterrust, waarna de poorten van de Onderwereld open gaan en de periode van de onderwereld- en vooroudergeesten begint.
Op deze dag houden leden van Spirit of Wolf overal ter wereld grote ceremonies om de geesten van de Bovenwereld uitvoerig te bedanken voor al hun ondersteuning en zegeningen in het afgelopen halfjaar. We geven hen offers, hangen chalama-linten in de bomen en nodigen hen uit nog een laatste maal bij ons aanwezig te zijn voor ze in winterrust gaan.

Ook in Nederland wordt op 21 september op verschillende locaties de ceremonie van Het Sluiten van de Hemelpoorten door sjamanen en sjamanistisch beoefenaars van Spirit of Wolf begeleid. In Gouderak kun je bij mij aansluiten. Je krijgt tijdens het ritueel via mij van de aanwezige geesten een zegening en evt. een kleine healing.

Ervaring met sjamanisme is niet noodzakelijk. Ik geef voorafgaand aan het ritueel uitleg over onze traditie en het ritueel. Je kunt het ritueel beleven zoals voor jou goed voelt; je bent van harte uitgenodigd om mee te drummen, ratelen, zingen en bewegen, maar als je het gewoon rustig zittend over je heen wilt laten komen is dat natuurlijk ook uitstekend.

Wat neem je mee?
- offers voor de geesten van de Bovenwereld en (als je daar al contact mee hebt) je persoonlijke spirithelpers
- katoenen linten in de kleuren wit, rood, groen, blauw en geel
- donatie voor mij; minimaal 10 euro (maar mocht dit niet haalbaar zijn, dan valt er altijd iets te regelen)

Locatie: Gouderak (exacte locatie volgt na aanmelding), Tijd: 18.30 – ca. 21.00. Meedoen of vragen? Mail mij via info@veenheks.nl of stuur een persoonlijk bericht. Dan geef ik je alle nog benodigde extra informatie en zie ik je graag bij het vuur!
Evenement / Agenda delen: