Lezing: “Magus, Leer & Ritueel”

Benjamin Adamah
06-11-2022
10:30
Online
Online
€ 12,50


Benjamin Adamah (1964) had als kind zeer uitzonderlijke paranormale ervaringen, die hem min of meer vanzelfsprekend de wereld van het magische introkken. Inmiddels is hij auteur van diverse boeken en zeer veel artikelen over astrologie, magie, hekserij, kabbalah en folklore. Daarnaast geeft hij als docent unieke workshopseries in de klassieke westers magische tradities. Over dit laatste onderwerp gaat ook zijn lezing, met zijn boek MAGUS als kapstok.

In 2018 publiceerde hij, met zijn vrouw met wie hij samen de uitgeverij VAMzzz Publishing runt, het boek MAGUS - Leer & Ritueel. Dit boek is inmiddels een underground bestseller en biedt een grondige introductie van technieken die al eeuwen lang in de westerse magie worden gebruikt. Hieronder de essenties van rituele magie, chaosmagie, gedachtevormmagie, het scheppen van een zogeheten servitor of kunstmatige elementaalgeest, de Elementenleer, magische psychosferica, het werken met de traditioneel Europese engelenmagie, de essenties van astraal reizen, hekserij, kabbalah en magisch gebruik van astrologie.

Benjamin Adamah werd ingewijd in rituele magie door de Britse occultist Dr. David Goddard, in de Spaans-Joodse kabbalah door wijlen Z'ev ben Shimon Halevi en onderging in Lesbos Griekenland een bijzondere inwijding in de essentie van hekserij. Sindsdien begon een zoektocht naar de oudste en meest authentieke wortels, systemen en essenties van diverse magische tradities en technieken. Centraal stond daarin zijn behoefte om magie en occulte kennis uit het "alleen voor ingewijden" te trekken en te demystificeren, door eruit te filteren wat echt werkt en waarom iets dan ook echt werkt of juist niet. Sterk van invloed hierop was het werk van de Latino-Amerikaanse occultist John Kreiter, maar ook zijn eigen verzet tegen het zeer eenzijdig uitleggen van het spirituele als iets transcendents (dus mannelijks) ten koste van het immanente, ofwel de "godinnelijke/vrouwelijke" dimensie van het goddelijke. Deze voert de boventoon in een inmiddels 2800 jaar oude heksentraditie, maar is ook in de kabbalah bekend als de Shechinah.

Diverse studenten van Adamah konden hun leven radicaal verbeteren door zijn zeer praktisch gerichte instructies te volgen. De no nonsense benadering van magie en andere occulte wetenschappen komt terug in zijn manier van lesgeven, zijn lezingen en interviews waarin altijd ruimte is voor humor en relativering. De lezing MAGUS is een aanrader voor wie kennis wil maken met magie en de werking van magie op een manier die recht op het doel afgaat, zonder valse mystificaties, dwaalwegen of geheime loges-gedoe. In tegenstelling van wat Hollywood ervan heeft gemaakt gaat magie vooral over beproefde technieken, die door met name extreme concentratie en verbeeldingstraining (gnosis) concrete resultaten geven. Magie is vaak de beste manier om een farce of uitzichtsloze situatie in je leven te verlaten voor iets beters. En iedereen kan het leren.

Voor reserveringen: www.werkgroepdenieuwemens.nl

Deze lezing is ook in onze zaal in Laren (nh) te volgen.
Evenement / Agenda delen: