Ziekte-opstellingen

Loes Vrolijk, Kern Coaching en Training
23-09-2022
09:30
Gouda
Zuid-Holland
€ 30,00 - € 95,00
healing
workshop


Familie-Opstellingen rondom ziekte

Bij deze vorm van familieopstelling staat een klacht of een ziekte centraal. Soms lijken ziektes uit het niets te komen en wil je antwoord hebben op de waarom-vraag. Een opstelling kan helderheid geven over de onderliggende oorzaak.
Mijn eigen ervaring is dat deze helderheid me kon helpen bij het maken van keuzes. De opstelling maakte me duidelijk waar mijn klacht mee te maken had en hierdoor werd de oplossingsrichting duidelijk. lees meer over mijn persoonlijke ervaring

Hoe werken opstellingen rondom ziekte of klachten?
Bij een ziekte opstelling worden representanten voor de ziekte of voor het symptoom opgesteld en de opsteller volgt wat zich aandient in de opstelling. Het bijzondere van deze vorm van opstellen is dat er een systemische dynamiek zichtbaar wordt die onder een ziekte of symptoom werkzaam is.
Vanuit het systemisch werk beschouwen we ziekte als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, je ziekte, je relaties in het hier en nu en soms ook de geschiedenis van jouw familiesysteem.
De ziekte mag er zijn en wordt geaccepteerd en de boodschap die het bevat is kostbaar. Je kunt dan kijken naar wat gezien wil worden en tot nu toe niet zichtbaar was, en vanuit dat contact kan beweging ontstaan die ruimte geeft.
Het levert boeiende ervaringen op, ook voor representanten, die vaak herkenning met de thema’s hebben.

Vervolginzichten of hulp bij het maken van deze keuzes kunnen in een individuele setting of een volgende workshop verder uitgewerkt worden.

Verschillend tarief voor vraagstellers en representanten.
Trainer Loes Vrolijk en co-trainer Vincent Nijman
Evenement / Agenda delen: