Dans het Orakel. Vijfdaagse in de Franse Ardennen

Annette Heynderickx
24-07-2022
16:00
Centre Buirefontaine Franse Ardennen
Buitenland
€699 all in 5 dagen
muziek, zang en dans
workshop


“Dans het orakel”

De zwerver/pelgrim als symbool of archetype. Dit gegeven wordt verdiept en geplaatst in de context van het persoonlijke leven van de danser. Wil wil die zwerver/pelgrim niet ontmoeten? 

Hij is licht, lichtvoetig en plukt de dag, hij/zij kent weinig zorgen. Is steeds onderweg, altijd op verplaatsing. Desondanks al de veranderingen heeft hij/zij een sterk innerlijk kompas, want onderweg zijn is zijn thuis. Dit is een gigantisch mooi gegeven!
Verder...
Hij houdt niet van een leven dat voorspelbaar, saai en onbevredigend wordt. Hij weet dat soort van leven is dat wat de identiteit verzwakt en hij/zij zichzelf mee verliest. Hij verkiest zijn hart te volgen zodat de weg zelf zijn bestemming wordt! 

De Archetypen, zei Rolando hebben een grote transformerende kracht. 
Van hieruit gaan we samen dansen. Ieder op zijn/haar eigen manier en toch samen onderweg, samen thuis! 

Zelfs als we helemaal niet reizen, vergelijken we blijkbaar ons leven als vanzelf met onderweg-zijn.Het besef dat wij mensen op deze wereld onze definitieve bestemming nog niet gevonden hebben, is oeroud. Zo zijn nomaden, zwervers, pelgrims en vreemdelingen symbool voor ons menselijk bestaan op deze wereld. In Bijbelse teksten komen we dit besef herhaaldelijk tegen. Er stond geschreven dat ze de tijd van zwerven nooit mochten vergeten, want 'zwerven' en 'onderweg-zijn' zijn essentieel. 
Evenement / Agenda delen: