Sjamanen ratel maken in een dag, inclusief biologische lunch

Lilian Timmermans, energetisch therapeut met een sjamanistisch knipoog
18-05-2023
10:30
Heel en Panheel
Limburg
€ 77


SJAMANENRATEL MAKEN IS EEN CADEAU AAN JEZELF
De sjamanenratel en de drum (ook de stem) zijn van oudsher machtige middelen voor de sjamaan om in alle werelden te reizen, in trance te komen, genezingen te verrichten, dolende zielen de weg terug in hun lichaam te wijzen en zich met de spirits en krachten te verbinden.
Een Sjamanen ratel ga je in de eerste instantie maken om jezelf te helen. Om jou verder te helpen op je pad hier op Moeder Aarde en daarna kun je er eventueel anderen mee helpen. Het harte klop van Moeder Aarde, het ritme brengt je in een andere staat van bewustzijn, naar het onzichtbare, zodat je beter in staat bent om naar de spirits te kunnen luisteren.
We maken een ratel van dierenhuid in de vorm die jij wenst, creëert. Je hebt de keuze uit verschillende huiden, al naar gelang er op dat moment is natuurlijk.
Er zullen enkele Sjamanistische rituelen worden uitgevoerd, o.a. een gewijde ruimte creëren en een reinigingsritueel. Ook zullen we de spirits van het hout en het dier bedanken. Als de ratel klaar is zal er een inwijding in het medicijnwiel plaatsvinden, waarvoor je wordt uitgenodigd, waarbij jij en je ratel je nog meer zullen gaan verbinden. Dit zal gebeuren bij een vuurceremonie en in het Medicijnwiel. Let op dit is niet op de dag zelf, maar op 7-7-2023 Voor diegene die een (oceaan)drum of ratel gemaakt hebben is dat dan uiteraard gratis en word je uitgenodigd.
Ratels zijn attributen van de sjamaan. Deze worden ingezet bij het oproepen van de spirits. Het handvat symboliseert de wereldboom en de "container" het universum. Je kan je eigen boomsoort hiervoor gebruiken, de mijn is de hazelaar, dus dat zou een mooi handvat kunnen zijn. De zaden, (edel) steentjes, noten zijn de geesten van de voorouders. Door met de ratel te schudden, worden deze geesten geactiveerd en kunnen ze je bijstaan tijdens je trancereis. De ratel hoort bij het element vuur, denk daarbij aan je geestdrift en jouw kracht om te verteren, te zuiveren en te transformeren.

Met de hulp van de ratel, verander je je bewustzijn. Het fijne van een ratel is dat deze niet te zwaar is zodat je hem een lange tijd kan gebruiken, zonder een lamme arm te krijgen. Om de sjamanistische trance op te roepen en in stand te houden blijft het tempo waarin de ratel klinkt steeds precies hetzelfde, dat betekent meestal dat hij per minuut ergens tussen de 180 en 220 keer wordt geschud. Je kunt de ratel dus gebruiken om in trance te komen, maar ook om één specifieke kracht mee op te roepen, bv. een bepaald dier, windrichting, elementen, mannelijke of vrouwelijke energie….
Die ratel gebruik je dan ook alleen maar daarvoor. Je kan dan bv. nagels of iets anders van een dier waarmee je wil werken in de container doen of eraan hangen. Of je doet een stukje boomwortel erin om beter te leren gronden of kleine kristallen. Als je een ratel wil maken voor het element water kan je er schelpjes of riviersteentjes in doen of aanhangen. Het zijn maar ideeën, maar hem vooral op je gevoel, je intuïtie of zoals je doorgekregen hebt bij een transreis...kom je er ook een maken, gewoon doen, liefs Lilian Deze dag is met lunch, soep of salade met brood en Potlach. Bij opgave meer info.
Evenement / Agenda delen: