Erkende Meditatie Opleiding van 1,5 jaar

Meditatie Instituut Nederland
15-10-2022
10:00
De Ruimte, Amsterdam
Noord-Holland
€zie event
meditatie
workshop


Meditatie Instituut Nederland start in oktober weer een nieuwe leergang van de Opleiding Meditatieleraar in Amsterdam. Dit is een CRKBO en KTNO erkende beroepsopleiding van 1,5 jaar. Tijdens dit traject wordt je opgeleid tot meditatieleraar en begeleider, voor zowel groepen als één op één begeleiding. Maar je hoeft niet perse de intentie te hebben om meditatieleraar te worden. Het is voor iedereen een transformatieproces naar bewustzijn, innerlijke rust en een meer duurzaam geluk.

Boeddhistische psychologie en filosofie
Het fundament van de opleiding berust op de boeddhistische en psychologie en filosofie, met name voortkomend uit het Theravada Boeddhisme. Aanvullend komen er uiteenlopende methoden en inzichten uit andere tradities aan bod, die zorgen voor verdieping of het versnellen van bepaalde processen.

Tradities en methoden
Enkele tradities en methoden die tijdens deze opleiding aan bod komen zijn; concentratiemeditatie, inzichtmeditatie, meditaties met muziek en beweging, geleide meditaties, metta meditaties, compassie meditaties, loopmeditatie, mindfulness oefeningen, verbonden ademwerk, pranayama oefeningen, yoga asana's, lichaamsbewustzijnsoefeningen, ontspanningsoefeningen, (zelf)coaching methoden, boeddhisme, advaita vedanta en moderne psychologie.

Docenten
Hoofddocent van deze opleiding is Gerjan Schoemaker. Daarnaast zijn er gastdocenten voor moderne psychologie, advaita vedanta, yoga en ademwerk.

Locatie
Deze meditatie opleiding vind plaats bij De Ruimte, Centrum voor bewustzijnsontwikkeling in Amsterdam. Een inspirerende, rustige plek op loopafstand van station Amstel.

Aanmelden en meer informatie
Zie de website van Meditatie Instituut Nederland (www.meditatieinstituut.nl) voor meer informatie over deze opleiding. Ook kun je je hier direct inschrijven. Neem contact op voor een persoonlijk gesprek, of neem deel aan één van de gratis informatieavonden over de opleiding.
Evenement / Agenda delen: