Evenement 03-12-21 : Zweethut ceremonie voor mannen


Zweethut ceremonie voor mannen

Houder:
Menfire
  Provincie:
Flevoland
Datum:
vrijdag, 3 december 2021
  Locatie:
Zeewolde
Tijd:
10.00 tot 18.00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 97
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoateaglelodges .nl

Stel je voor: een stille plek, midden in het boos. Er brandt een vuur en samen zitten we rond het knisperende hout en de opwarmende stenen in de vlammen. Laptops zijn weg en mobiele telefoons staan uit. Dit is een plek om in hier hier-en-nu te komen. Om oprechte gesprekken te voeren. Om tussen al drukte en waan van de dag opnieuw met elkaar te verbinden.

Na een tijdje gaan we samen de zweethut in. De zweethut is een iglo, gemaakt van gebogen wilgentenen met dikke dekens er overheen. Binnen wordt het donker en erg warm. Een soort natuursauna, gebaseerd op eeuwenoude tradities van van volkeren over de hele wereld. De stenen worden gloeiend heet uit het vuur de zweethut binnen gebracht. In het duister van de hut zitten de deelnemers rond de stenen. Een emmer water komt naar binnnen, de 'deur' wordt afgedekt en onder begeleiding van een getrainde watergieter kan de ceremonie beginnen.

De kern van een ceremonie is gebaseerd op een van de oudste religies ter wereld: het geloof in de natuur. Hierbij gaan we er van uit dat wij met elkaar onderdeel zijn van een groter geheel. Alles is met elkaar verbonden. Tijdens onze bijeenkomsten gaat het dan ook niet om de persoonlijke processen, maar om ons te herinneren wie we gezamenlijk zijn. Een collectief van wat is. Dat geeft een enorm gevoel van saamhorigheid en respect voor de natuur met al haar wijsheid en schoonheid.

De Menfire ceremonie is een zweethut voor alleen mannen. Het is zo leerzaam en zelfs helend om te luisteren naar andere mannen en te beseffen dat je niet de enige bent die tegen dingen aanloopt in het leven. Sterker nog: wanneer er een veilige setting ontstaat tussen de mannen, worden er onderwerpen gedeeld die zich tot dan toe alleen maar in de binnenwereld afspeelden. Dit in combinatie met de warmte van de hut en de klanken van het gezongen lied maakt het tot één van de meest bijzondere ceremonies die we aanbieden bij EagleLodges.

Een ervaring zo uniek en zo helend dat het nauwelijks uit te leggen valt. Kom het een keer ervaren, wees welkom in onze mannencirkel. Wanneer we samenkomen zijn we sterk en leren we van elkaar.

Je bent van harte welkom.