Evenement 03-10-20 : Het Zesde Geluk, Een eigenzinnig gebedenboek / Boekpresentatie


Het Zesde Geluk, Een eigenzinnig gebedenboek / Boekpresentatie

Houder:
Anja Strik
  Provincie:
Gelderland
Datum:
zaterdag, 3 oktober 2020
  Locatie:
Boskapel, Nijmegen
Tijd:
15:30 - 17:00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 0
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoathetzesdegeluk .nl

Anja Strik presenteert Het Zesde Geluk, Een eigenzinnig gebedenboek

Wat roept het bij je op als je leest dat er een gebedenboek uitkomt? En dan nog wel een eigenzinnig gebedenboek dat de naam draagt Het Zesde Geluk? Ben je geïnteresseerd, nieuwsgierig, getriggerd?

Op zaterdag 3 oktober 2020 om 15:30 uur presenteert Anja Strik in de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen, haar boek Het Zesde Geluk, Een eigenzinnig gebedenboek. Vanaf 15:00 uur ben je welkom. Els Ritzema exposeert tekeningen en singer-songwriter Mark Schilders zorgt voor de muzikale omlijsting. De toegang is gratis. Het boek is te koop voor € 26,-. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via https://hetzesdegeluk.nl/gebedenboek/aanmelden/.

Een mens kan snakken naar taal. Naar woorden en beelden waarin zijn ziel zich aangesproken en in het moment geborgen weet. Daarom dit gebedenboek. Een eigenzinnig gebedenboek. Het is een antwoord op de vraag die het leven stelt. Een antwoord in de zin van een originele omgang met en vanuit het mysterie van leven. Onder meer door fijnzinnig te proeven wat uit verschillende spirituele tradities wordt aangereikt.

Zoals de bedding van een rivier door het stromende water wordt uitgesleten en tevens het uitstromende water geleidt, zo zijn deze gebeden een bedding van de levensstroom.

Wat van alle tijden is, krijgt steeds weer een nieuw gezicht. In mij en ook in jou. Ontdek hoe deze verbeelding van een oergegeven je kan raken en waartoe het je beweegt.

In de tekeningen van Els Ritzema ziet Anja Strik de eenheid in verscheidenheid verbeeld. Zij maken een organische indruk, waarbij structuur en vrijheid van expressie een boeiend geheel vormen. Door in en uit te zoomen op detail, komen ze tot leven.

Enkele pagina's ter inzage https://hetzesdegeluk.nl/wp-content/uploads/2020/07/het-zesde-geluk-paginas-0-9-42-43-56-57.pdf

Enkele reacties:

“Erg mooi samenspel tussen jouw mooie 'wijze' zinnen en de sfeer van de illustraties. Ze vertellen samen een verhaal.”

“Wat een intiem en persoonlijk boek heb je gemaakt.”

”Ik heb enkele gebeden gelezen en vind ze ontroerend mooi.”

“De zorg en aandacht spatten er vanaf. Ik vind de illustraties van Els Ritzema prachtig en uitstekend bij de gebeden passen. Warme kleuren en een goed gekozen titel, gebeden in plaats van gedichten, het is er weer de tijd voor voel ik soms!”