Evenement 25-01-20 : Shambhala nivo 1: De magie van het dagelijks leven


Shambhala nivo 1: De magie van het dagelijks leven

Houder:
Marianne Bots (leraar), Diederik Prakke (coordinator)
  Provincie:
Gelderland
Datum:
zaterdag, 25 januari 2020 - zondag, 26 januari 2020
  Locatie:
Shambhala Arnhem
Tijd:
9:30 - 17:30
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 150
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

diederikprakkeathotmail .com

Is dit 't nou,
Het grote mensen leven?
Zie me hier nou
Volwassen zitten zijn...
            Roos Blufpand

Of we nu in een paleis wonen of zwerven op straat - iedere intelligente, gevoelige mens komt oog in oog met vragen als: Is dit het nou? Waar gaat het om? Waar gaat het echt om? Voor mij? Voor ons samen?

Het pad van krijgerschap en meditatie herstelt ons contact met de magie van het dagelijks leven. Het beantwoordt de grote vragen van het leven niet met een filosofisch ideaal, maar herinnert ons wel aan een fundamentele wakkerheid die ons raakt. De kunst van het mens zijn is een pad van steeds opnieuw contact maken met wat er is.

Op 25-26 januari biedt Shambhala Arnhem het eerste weekend aan van een serie 'het hart van krijgerschap'. Tijdens dit eerste weekend maken we kennis met de beoefening van zit- en loopmeditatie. Lezingen en uitwisseling ondersteunen onze ontdekkingstocht. We krijgen zicht op de principes van het pad van krijgerschap, waarin we zowel zachtmoedig als dapper zijn. Zo leren we dat al onze ervaringen een fundamentele energie bevatten. Deze 'fundamentele goedheid' is eigen aan de dingen zoals ze zijn en vormt de basis van onze aangeboren, onvoorwaardelijke natuur.