Evenement 03-06-21 : Drie-daagse Retraite Maanhoeve Drenthe 3 – 6 juni


Drie-daagse Retraite Maanhoeve Drenthe 3 – 6 juni

Houder:
Zijn en Worden, Michael Steinau
  Provincie:
Drenthe
Datum:
donderdag, 3 juni 2021 - zondag, 6 juni 2021
  Locatie:
Maanhoeve, Exloërveen
Tijd:
do 3 juni 20:00 t/m zo 6 juni 17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ zie omschrijving
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatzijnenworden .nl

Vanwege grote belangstelling voor de andere retraites – en omdat het wat ons betreft zulk essentieel werk is – hebben we nog een retraite gepland deze zomer. Omgeven door de prachtige tuinen van de Maanhoeve Drenthe zullen we ons bezig houden met non-meditatie, het grote ‘niet doen’.

We zullen ons laten inspireren en leiden door de aanwijzingen van non-duale beoefening van Dzogchen-leraar Longchenpa: Rusten als een Oceaan.

Er staat op het programma: meditatie in beweging, de geest kalmeren door middel van shamatha meditatie beoefening, energetisch werk en werken met de Zijnsgeoriënteerde beoefening van de visualisatie van het Huis van Zijn.

Data:
Donderdagavond 3 juni 20:00 uur tot en met zondag 6 juni, 17:00 uur.

Tijdsschema:
Aankomst in de avond, vanaf 18.00 uur.
Opening retraite om 20.00 uur – 21.30 uur.
Verder zien de dagen er ongeveer zo uit:
07.30 – 08.30 Meditatie
08.30 Ontbijt en corvee
10.00 – 13.00 teaching, instructie en beoefening
13.00 lunch, corvee en middagpauze
16.00 – 19.00 deelronde, persoonlijke vragen en beoefening
19.00 diner en corvee
Soms zal er een licht avondprogramma zijn. Op de vertrekdag is er een aangepast rooster.
Vertrek:
zondag 6 juni om 17.00 uur.

Er is beperkt plek dus geef je snel op als je mee wilt doen.Geef je op via de website: https://www.zijnenworden.nl/event/retraite-maanhoeve-drenthe-3-6-juni/

Annulering door corona
Mocht het evenement door corona niet door kunnen gaan dan zal de retraite in zijn geheel online worden aangeboden. In dat geval krijg je de kosten voor accommodatie, eten en de kok terug.

 

Retraites bij Zijn & Worden
We zijn allemaal in staat om zorgeloos, gelukkig en verlicht te leven. Echter in onze dagelijkse modus ‘oefenen’ we voornamelijk het tegenovergestelde. Om deze geroutineerde staat van zijn te doorbreken, zijn retraites een belangrijk deel van het aanbod van Zijn & Worden.

Even helemaal ‘eruit’
Het in retraite gaan zonder prikkels van buitenaf geeft je de mogelijkheid om elke dag een stapje dieper te zakken in de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en in het belichamen van je natuurlijke essentie.

Door onder andere meditaties, visualisaties, beweging, deelrondes en het onderzoeken van persoonlijke issues, krijg je praktische tools voor zowel je psychologische als spirituele ontwikkeling. Je wordt uitgenodigd om zoveel mogelijk in stilte te zijn, ook tussen de onderdelen door.

Iedereen kan Zijn
Je ervaart Zijnskwaliteiten zoals vrijheid, geluk, zorgeloosheid, liefde, juicyness… En je ontdekt dat dit allemaal al in jou zit. Je leert hetgeen te doorzien wat jou ervan weerhoudt gewoon te Zijn.

De Zijnsgeoriënteerde technieken zijn op zichzelf eenvoudig en voor iedereen geschikt. Maar door het gericht praktiseren ontdek je de hardnekkige valkuilen! Vervolgens leer je met persoonlijke instructies hoe je daar mee kunt omgaan. Ook zijn één op één sessies met Michael inbegrepen en is het altijd mogelijk om na een retraite contact met hem op te nemen.

Door de aanwezigheid van een heldere methode, een leraar die jouw geconditioneerde patronen doorziet, en een groep van medebeoefenaars die je spiegelen en met wie je kunt mee resoneren, is een retraite de ideale bedding om onwankelbaar thuis te komen in jouw non-duale natuur.

Wees van harte welkom!