Evenement 08-05-21 : Online Dagworkshop Spiritwerk door Michael Steinau | Za 8 mei


Online Dagworkshop Spiritwerk door Michael Steinau | Za 8 mei

Houder:
Michael Steinau, Zijn & Worden
  Provincie:
Media
Datum:
zaterdag, 8 mei 2021
  Locatie:
Online
Tijd:
10:00 - 15:00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ zie website
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatzijnenworden .nl

Na de Online Dagworkshop Spirit van afgelopen december zal Michael Steinau dit jaar twee online vervolgworkshops aanbieden rond om de thema’s offeren en loslaten (zaterdag 8 mei) en dood en vergankelijkheid (zaterdag 4 september). 

Door visualisaties en beoefeningen maak je contact met jouw Spiritvorm en leer je deze te belichamen en het contact te verdiepen. Jouw Spirit is het symbool voor jouw pure, zuivere vormgeving van Zijn, niet wie jouw psyche heeft geleerd dat hij is. 

 

Dagworkshop Spirit 2 Offeren en loslaten | Zaterdag 8 mei

Dagworkshop Spirit 3 Dood en vergankelijkheid | Zaterdag 4 september

Als we rusten in onze natuurlijke Zijnsaard openbaart zich een majestueuze weidse openheid, te vergelijken met de blauwe lucht: onaangeroerd, tijdloos en volkomen vrij.

‘Zijn’ is echter niet alleen maar open maar heeft ook een inherente straling van Zijnskwaliteiten zoals licht, vreugde, liefde, warmte, wijsheid en helderheid. Deze komen tot vorm in de Spirit. 

Volgens de Zijnsgeoriënteerde methode werken we hier met het tweede perspectief:

“In Zijnsoriëntatie wordt uitgegaan van een eenvoudig drielagenmodel van onze geest. De diepste laag noemen we Zijn, de pure uitstraling daarvan Spirit en de geconditioneerde laag van onze geest noemen we psyche. Dit model correspondeert met indelingen in andere tradities. In het christendom kennen we de driedeling God, Heilige Geest en de Zoon, en in het vajrayanaboeddhisme respectievelijk dharmakaya, sambhogakaya en nirmanakaya. – Zitten in Zijn – Hans Knibbe“

 

Dagworkshop 2 | Offeren en loslaten: zaterdag 8 mei

Tijdens de workshop Offeren en loslaten maken we contact met ‘de Wachter’. De Wachter maakt ons duidelijk wat we nog tussen onszelf en Vrijheid in zetten. Alles waar we aan vasthouden is ook onze gevangenis. De Wachter nodigt ons uit om onze belangen en hechtingen te offeren en zo onze al Vrije Aard te belichamen. Een intensieve maar prachtige methode.

Dagworkshop 3 | Dood en vergankelijkheid: zaterdag 4 september

Tijdens de workshop Dood en vergankelijkheid gaan we verder met wat er in de eerste twee workshops in gang is gezet, maar dit is ook een workshop op zich. Je maakt contact met ‘de Gestalte van de Dood’. Ook dit is een Spiritvorm die ons helpt om ons begrip over leven en dood te verdiepen.

Voor mij persoonlijk is Spiritwerk elke keer weer een bijzondere ervaring die een diepe herkenning teweegbrengt van wie ik werkelijk ben. Dit verdiept en ondersteunt als een krachtige katalysator.

 

Voorwaarden tot deelname:

Iedereen is welkom bij deze online workshops: het vormt een goede introductie voor iedereen, of is verdiepend voor wie bekend is met deze werkwijzen.

Echter om aan deze workshops te kunnen deelnemen is het belangrijk dat je ervaring hebt met het werken met de Spirit zoals dat binnen Zijnsoriëntatie onderricht wordt. Heb je die ervaring niet, dan kun je de workshop van afgelopen december terugkijken en alsnog deze ervaring opdoen. Wil je deze eerste workshop aanschaffen, dan kan je dit in het aanmeldformulier aangeven.

Om aan de derde workshop Dood en vergankelijkheid mee te doen moet je ook de tweede workshop rondom Offeren en loslaten hebben gevolgd. Mocht je niet ‘live’ op Dagworkshop 2 aanwezig kunnen zijn, kan je je alsnog wel opgeven, omdat je het dan terug kunt kijken.

Na alle workshops ontvang je de opnames van de instructies van deze dag, zodat je er mee kunt oefenen.

 

Data:

Zaterdag 8 mei: Spirit workshop 2 Offeren en loslaten – 10:00 – 15:00 uur

Zaterdag 4 september: Spirit workshop 3 Dood en vergankelijkheid – 10:00 – 15:00 uur

 

Locatie:

De workshops vinden online plaats via Zoom.

 

Meer informatie en aanmeldingsformulier kan je vinden op de website.

 

Let op: meld je uiterlijk dinsdag 4 mei aan, daarna kan je aanmelding niet meer verwerkt worden.

Na Dagworkshop Spirit 2 van 8 mei komt Dagworkshop 3 van 4 september online, waarin je je daarvoor ook apart kunt aanmelden.