Evenement 14-05-20 : Zomerretraite Rusten in Zijn | Wijster, Drenthe


Zomerretraite Rusten in Zijn | Wijster, Drenthe

Houder:
Michael Steinau, Zijn & Worden
  Provincie:
Drenthe
Datum:
donderdag, 14 mei 2020 - zondag, 17 mei 2020
  Locatie:
De Amberij, Wijster, Drenthe
Tijd:
do 20:00 uur start, zo 17:00 einde
  Google Maps:
Bijdrage:
€340
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatzijnenworden .nl

Tijdens deze driedaagse retraite staat rusten in Zijn centraal.

 

Zijn is onze oerstaat die volkomen open en vrij is. Als je rust in Zijn is er een vanzelfsprekende stilte, openheid, zorgeloosheid en welbevinden die nooit verstoord raakt. Net als de blauwe hemel nooit verstoord raakt door welk weertype ook verschijnt. Dit is dus geen gecreëerde rust of openheid maar gewoonweg aanwezig in jou. Het is zonder oorsprong en vergaan en daarom vrij en onaangeroerd.

 

Ofschoon dit altijd het geval is zien we deze openheid gemakkelijk over het hoofd. Net als de blauwe open hemel bedekt kan zijn door een wolkendek, raakt onze open vrije aard gemakkelijk bedekt door ideeën en concepten die we maken van onszelf en de werkelijkheid. Zo vergeten we makkelijk dat Zijn onze basis is en raken we makkelijk van huis. We raken dan verstrikt in het spel van de wolken.

 

In deze retraite nemen we het ont-dekken van deze roerloze openheid, die reeds compleet aanwezig is als de grond van onze geest, als uitgangspunt. Hier valt geen werk meer te doen, het gaat steeds om het opnieuw herkennen van jouw Lege Aard en deze moeiteloze wijze van Zijn te leren continueren.

 

Datum: donderdag 14 mei 20.00 uur – zondag 17 mei 17.00 uur

 

Locatie: De Amberij, Wijster, Drenthe: www.deamberij.nl

Let op: er zijn maximaal 20 plekken in de boerderij om te overnachten. Wees dus snel met reserveren. Er is hiernaast nog de mogelijkheid om zelf een tent mee te nemen.

 

Bijdrage: €340,00 all inclusive:

€200 (training)

€140 (verblijfskosten)

 

Kortingsactie: bij aanmelding vóór 15 maart ontvang je een korting van € 20.

 

Opgave en meer informatie: infoatzijnenworden .nl

 

Dit event op Facebook: www.facebook.com/events/333794850892301

Meer info over de werkwijze: www.zijnenworden.nl/zijnsorientatie-pad-van-levenskunst-vind-jouw-boeddh...

 

Algemene info:

 

Retraites bij Zijn & Worden

We zijn allemaal in staat om zorgeloos, gelukkig en verlicht te leven. Echter in onze dagelijkse modus ‘oefenen’ we voornamelijk het tegenovergestelde. Om deze geroutineerde staat van zijn te doorbreken, zijn retraites een belangrijk deel van het aanbod van Zijn & Worden.

Even helemaal ‘eruit’

Het verblijven op een prachtige locatie zonder prikkels van buitenaf, geeft je de mogelijkheid om elke dag een stapje dieper te zakken in de Zijnsgeoriënteerde werkwijze en in het belichamen van je natuurlijke essentie.

Door onder andere meditaties, visualisaties, beweging, deelrondes en het onderzoeken van persoonlijke issues, krijg je praktische tools voor zowel je psychologische als spirituele ontwikkeling.

Iedereen kan Zijn

Je ervaart Zijnskwaliteiten zoals vrijheid, geluk, zorgeloosheid, liefde, juicyness… En je ontdekt dat dit allemaal al in jou zit. Je leert hetgeen te doorzien wat jou ervan weerhoudt gewoon te Zijn.

De Zijnsgeoriënteerde technieken zijn op zichzelf eenvoudig en voor iedereen geschikt. Maar door het gericht praktiseren ontdek je de hardnekkige valkuilen! Vervolgens leer je met persoonlijke instructies hoe je daar mee kunt omgaan. Ook zijn één op één sessies met Michael inbegrepen en is het altijd mogelijk om na een retraite contact met hem op te nemen.

Vruchtbare grond

Tussen de programma onderdelen door wordt er over het algemeen niet gesproken. Zo wordt het nuttigen van maaltijden, het doen van simpele corvee taken of het bezinnen in de natuur gemakkelijk een onderdeel van de practice.

Door de aanwezigheid van een heldere methode, een leraar die jouw geconditioneerde patronen doorziet, en een groep van medebeoefenaars die je spiegelen en met wie je kunt mee resoneren, is een retraite de ideale bedding om onwankelbaar thuis te komen in jouw non-duale natuur.

Wees van harte welkom!