Evenement 20-11-19 : Chronisch stress stoppen - Herstel is wél mogelijk!


Chronisch stress stoppen - Herstel is wél mogelijk!

Houder:
De Bloeiende Lotus, Groningen
  Provincie:
Groningen
Datum:
woensdag, 20 november 2019
  Locatie:
Noorderhaven 57 Groningen
Tijd:
14.00-16.30
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 7,50
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatdebloeiendelotus .nl

Lezing in Groningen over chronische stress stoppen en herstel

Onbewuste chronische stress houdt vermoeidheid en tal van andere klachten in stand. Desiree Orij, trainer van Ander Leven, geeft op 20 november bij De Bloeiende Lotus een lezing over hoe deze vicieuze cirkel met de training het Alexander Concept te doorbreken is.

 

Stress, dé veroorzaker van veel emotionele en fysieke klachten

Chronische (vaak onbewuste)  stress speelt een grote rol bij uiteenlopende klachten als chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk, prikkelbare darm syndroom, depressie, angsten, slaapproblemen, faalangst, laag zelfbeeld, energiegebrek en eetstoornissen. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek; de productie van stresshormonen komt op gang als je lichaam een noodsituatie signaleert. Daardoor wordt je alert en kan je snel op een dergelijke situatie reageren. Dit is een normale reactie. Maar soms blijft je lichaam deze hormonen produceren als de noodzaak allang voorbij is. De stressrespons blijft dan actief en is chronisch geworden.  Diverse organen en functies kunnen hierdoor verstoord of overbelast raken, waardoor fysieke-, emotionele- of mentale klachten ontstaan.

 

Training het Alexander Concept, een eenvoudig te leren oplossing

Om  gezondheid terug te krijgen dient deze chronische stressrespons gestopt te worden. Dit lukt helaas niet via je bewuste brein: positief denken, wilskracht of hard je best doen blijkt niet voldoende om verandering te bewerkstelligen. In de training leer je rechtstreekse signalen te sturen naar het onbewuste brein, waardoor de chronische stressrespons wel gestopt wordt.

Door het stoppen van de chronische stressrespons, kan je uit deze vicieuze cirkel van klachten  stappen en start de weg naar herstel. Dankzij de neuroplasticiteit – het vermogen van je hersenen om nieuwe verbindingen aan te maken – is herstel wél mogelijk! Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de trainer of een oud deelnemer.

Aanmelden en meer informatie is te vinden op de website: www.anderleven.nl.