Evenement 08-02-20 : Workshop Van derwisj draaien naar trance


Workshop Van derwisj draaien naar trance

Houder:
Medium Christi, Spiritueel-Zijn
  Provincie:
Gelderland
Datum:
zaterdag, 8 februari 2020
  Locatie:
De Refter te Ubbergen (bij Nijmegen)
Tijd:
13.30u - 17.00u
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 35
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatspiritueel-zijn .nl

Van derwisj draaien naar Trance

Ben je ooit in Turkije op vakantie geweest, dan heb je misschien wel eens derwisj draaien gezien op een folklore-avond. De menselijke 'draaitollen' die razendsnel rond hun eigen as draaien, gekleed in lange, wijde gewaden.

 

De oorsprong van het derwisj draaien ligt in het soefisme, een mystieke broederschap in de islam en werd ontwikkeld door Mevlana Rumi, een dichter die in 1273 in het Turkse Konya overleed. Konya is nog altijd het centrum van de soefi- of derwisj dans. Elke stap in deze draai'dans' staat symbool voor de ommekeer, terug naar verbondenheid met ons oneindige zelf. Het is een van de vele manieren om één te worden met God. Door het continue draaien en het naar binnen richten van de aandacht en de blik kun je in een trance-staat geraken en kun je uiteindelijk een staat van verlichting bereiken.

 

Ben je nieuwsgierig naar deze unieke kunstvorm, die een synthese is van trance en dans? Zou je hier de beginselen van willen leren? Kom dan vandaag meedoen! 

 

Dit is een eenmalige workshop tegen kostprijs, EUR 5,00, om de kosten van de ruimte en koffie/thee te dekken. Je hebt er geen danservaring voor nodig. Ook geen speciale kleding, al is voor het gevoel van de draai een wijde rok prettig. Je danst bij voorkeur op sokken.