Evenement 22-11-19 : Lezing: De Smaragden Tafel, een goudmijn voor de spirituele zoeker


Lezing: "De Smaragden Tafel", een goudmijn voor de spirituele zoeker

Houder:
Ben Rovers Coach | Astroloog | tekstschrijver
  Provincie:
Noord-Brabant
Datum:
vrijdag, 22 november 2019
  Locatie:
Praktijk Ben Rovers - Rosmalen
Tijd:
20-22 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 15
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatbenrovers .com

HET IS WAAR, HET IS ZEKER, HET IS DE VOLLE WAARHEID:

WAT BENEDEN IS, IS GELIJK AAN WAT BOVEN IS…”

Zo begint de Smaragden tafel (Tabula smaragdina Hermetis Trismegisti). Een tekst die deel uitmaakt van het zogenaamde ‘Hermetische corpus’, een verzameling esoterische teksten die (waarschijnlijk, niets is zeker:-) teruggaat naar de Egyptische tijd. Bovenstaande regel is naar alle waarschijnlijkheid de bekendste strofe uit de hermetische filosofie. De volledige tekst van de Smaragden tafel heeft door de tijd heen een grote invloed uitgeoefend op esoterische praktijken, zoals magie, alchemie en astrologie. Volgens sommigen bevat deze tekst de geheimen van het universum.

In deze lezing schets ik kort de context van het Hermetische corpus, waarna het grootste gedeelte van de lezing aan de tekst zelf gewijd zal zijn (zie onder). Naast het gezamenlijk lezen (en proberen te begrijpen) van de tekst, zal er aandacht zijn voor de invloed die de Smaragden tafel in onze cultuur heeft (gehad).

Ik ben zelf al jaren gefascineerd door de Smaragden tafel en heb de woorden al diverse malen bestudeerd. Telkens ontvouwen zich weer nieuwe inzichten. Dat maakt deze tekst mijns inziens tot een goudmijn voor de spirituele zoeker.

MEER INFO / AANMELDEN