Evenement 24-01-20 : AdemCirkel


AdemCirkel

Houder:
Sanna Bodymindawareness
  Provincie:
Utrecht
Datum:
vrijdag, 24 januari 2020
  Locatie:
Centrum-Inanna, Amersfoort
Tijd:
19:30-22:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 25
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

sannabodymindawarenessatgmail .com

De adem is het voertuig  van ons bewustzijn en  met onze adem kunnen we blokkades in denken, voelen, lichaam en gedrag  oplossen.

De meeste mensen krijgen door hun "gewone" manier van ademen te weinig zuurstof binnen, wat uiteindelijk kleine of grote kwaaltjes  van vermoeidheid, ziektes tot stress kan veroorzaken.

Waarom ademen we minimaal wat we als "gewoon" beschouwen?

We leren niet om volledig het leven in te ademen en dat begint al heel jong als je bijv. wilt uiten met een schreeuw of met huilen en je ouders zijn daar op dat moment of niet van gediend of te druk, of...

dan begin je al met jezelf inhouden. (rekening houden met.. heet dat later)

Of als we bijv iets eng vinden, houden we onze adem in, dat kost veel vitale energie,  gevoelens worden gestopt en emoties onderdrukt. Energie in ons lichaam wordt gestopt/staat stil, waardoor er blokkades ontstaan en/of in stand gehouden worden.

Onze ademhaling is een goede graadmeter voor waar blokkades zich in het lichaam bevinden.  Adem is de link tussen lichaam en geest en bij elke emotie  past een eigen ademhalingsritme.

Verbonden ademen kan je meer bij jezelf brengen en pijnlijke ervaringen en andere spanningen in je lichaam oplossen. De pauzes die je weglaat bij het ademen zet je letterlijk uit 'de tijd' (verleden en toekomst en ervaringen gerelateerd aan deze) en brengt je in het nu met je gevoelens ipv gebaseerd op ervaringen uit het verleden of op toekomst beelden. En zo kunnen deze gevoelens gevoeld worden voor wat ze werkelijk zijn en de "oude" lading kan oplossen.

Er komt weer ruimte om de energie te laten stromen en dat geeft een vrijer gevoel in jezelf .

En diepere lagen ontspanning kunnen ervaren worden.

Lees ook: persoonlijke Ademsessies