Evenement 07-06-19 : Filosofie rond het Vuur


Filosofie rond het Vuur

Houder:
Earth Awareness
  Provincie:
Gelderland
Datum:
vrijdag, 7 juni 2019
  Locatie:
NatuurTempel, een kunstzinnig roundhouse van natuurlijke materialen. Earth Awareness - Off Grid Holistisch Inspiratie Centrum in Teuge
Tijd:
19.00-22.00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 15
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
gemeenschap
  E-mail:

reserveren .earthawarenessatgmail .com

Verlang jij ook naar een gezonde dosis geestverruiming en streef je naar het uitdrukken van jouw kennis en wijsheid? Ben jij nieuwsgierig naar zienswijzen van anderen? Daag dan je denken uit en sluit je dan aan bij deze filosofische ontmoetingen op een zeer inspirerende locatie. Net zoals bij de oude Grieken gaan we filosoferen rondom een vuur in een Tempel, de NatuurTempel. Samen filosoferen scherpt onze geest en houdt ons bij de les, het weerspiegelt onze kijk op de wereld. Het gezamenlijk onderzoeken en bevragen van waarheden en wijsheden, reflecteren over opgedane kennis en ervaringen, leert ons nuances aanbrengen in herkenbare thema’s.

Thema’s - Iedere filosofische ontmoeting rond het vuur komt met een eigen topic. Soms nodigen we er ook een gastspreker uit.

7-6-2019: “Tijd is Kunst” - Kunst, als symbool van de manifestatie van het absolute en het bouwen aan je innerlijke Tempel, de verankering van je authentieke zelf. Spreker Mark Huser leidt het onderwerp in, waarna er ruimte is voor onderzoek en vragen.  

12-7-2019: “De menselijke moraal” - Ethische vraagstukken zijn overal. Maar waar komt jouw moraal vandaan? Wat heb je eraan en wat doe je er (niet) mee? Een avond om met elkaar te reflecteren over gemaakte of nog te maken levenskeuzes.  

16-8-2019: “De mens in symbiose met de natuur” - Hoe kan de mens (opnieuw) in symbiose leven met de natuur? Een zeer actuele vraag waar veel mensen zich mee bezig houden. Een zoektocht naar de diepere innerlijke motivatie van een collectief omwentelingsproces. 

27-10-2019: “Op zoek naar zingeving” - Een klassiekertje onder de filosofische vragen, wat is de zin van het leven? Zingeving als behoefte en levenswaarde; een doel hebben in je leven. En wat gebeurt er als de zinloosheid en doelloosheid intreed?

Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-filosofie-rond-het-vuur-55406182383