Evenement 17-05-19 : Startweekend Digitaal Klooster


Startweekend Digitaal Klooster

Houder:
Martin van der Kooij
  Provincie:
Groningen
Datum:
vrijdag, 17 mei 2019 - zondag, 19 mei 2019
  Locatie:
Heveskeskerk
Tijd:
vrijdag 17 mei; 18 uur- zondag 19 mei 16 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 58,75
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
gemeenschap
  E-mail:

benikzelfatgmail .com

In  het weekend van 17 tm 19 mei starten we het digitale kloosterproject en bivakkeren we bij het ‘verdronken kerkje van Heveskes nabij Delfzijl en de waddenkust van de ooit onstuimige Dollard.
We beginnen met 7-12 mensen en verder helemaal niks.
Langzamerhand eten we, maken we zelf zeep, wassen we ons in de Eems, praten we, maar vaker niet, doen we spelletjes die we als kind ook deden.
Lopen we die zaterdag langs de rand van de dijk en langs drie begraven kloosters, slapen we alleen in een tent rondom de kerk.
In de weken daarna houden we een jaar lang contact met elkaar via de kloosterapp en voeren we af en toe een eenvoudige alledaagse mystieke opdracht uit (mediteer in een supermarkt, eet eens een dag niet) en maken we selfies daarvan die we delen en waar we met elkaar over praten. Een aantal keer per jaar volgen we een workshop; dan gaan we iets doen of maken of houden we ons bezig met denkers die er toe doen.  Meer achtergronden en  opgave (vóor 30 april) op www.grondmonnik.nl

Broeder Antonius, de tijdelijke abt van het project geeft graag lezingen en workshops over het digitale klooster, maar ook over mystiek of ’the cloud’ onder het motto: Religie, maar dan leuk!
Voor informatie, kosten, en beschikbaarheid:  
Martin van der Kooij,
06 30832967
benikzelfatgmail .com
Nieuwe Pekela