Evenement 29-06-20 : Vedic Art Basiscursus, schilderen vanuit je hart en ziel, naar persoonlijke vrijheid


Vedic Art Basiscursus, schilderen vanuit je hart en ziel, naar persoonlijke vrijheid

Houder:
Liesbeth Overdijk, Vedic Art4U
  Provincie:
Utrecht
Datum:
maandag, 29 juni 2020 - vrijdag, 3 juli 2020
  Locatie:
Baarn
Tijd:
10.00- 16.00 uur 5 VRIJDAGEN
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 270 voor 5 hele dagen
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
persoonlijke groei
  E-mail:

l .overdijkatworldonline .nl

Vedic Art is een schildermethode die is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman, daartoe uitgenodigd door Maharishi Mahesh Yogi (bekend door transcendente meditatie). Hij heeft een methode ontwikkeld waarin de Vedische filosofie op een praktische wijze tot expressie komt. De methode bestaat uit 17 principes die je in aanraking brengen met alle kennis die je nodig hebt om authentiek te creëren, kennis die in iedereen al aanwezig is en die we door middel van de principes tot leven kunnen brengen. De principes gaan zowel over kunst als over levenskunst.

Tijdens de cursus doorloop je elke dag een aantal van de Vedische principes. Dit is meteen ook de enige manier om met de 17 principes kennis te maken, je zult er elders niets over vinden. Deze kennis wordt alleen mondeling, van hart tot hart overgebracht. Door middel van teksten en verhalen maak je kennis met de principes en met inspirerende schilderopdrachten kan je elk principe op jou eigen wijze vormgeven en doorleven. Je maakt verbinding met – en creëert vanuit -  jouw eigen innerlijke bron. De opdrachten nodigen je uit om voorbij de inperkingen van prestatie, rationeel denken, goed en slecht, te schilderen. Zo kom je in je eigen creatieve proces, je creativiteit gaat stromen. Iedereen zal andere resultaten hebben, jouw eigenheid komt via jouw reis op het doek tot expressie. Je ervaart de vreugde en energie van jouw authentieke scheppingsproces. Je verkent al doende jouw mogelijkheden, jouw creatieve expressie en komt zo dichter bij jezelf. Je leert vrij en volgens jouw manier te schilderen, je eigen creatieve proces volgend, zonder verwachtingen over resultaat.

Vedic Art is een intuïtieve manier van schilderen, vanuit de verbinding met je hart, je hoofd kan steeds stiller worden. Je ontwikkelt een meer speelse en vrije benadering van schilderen. Vedic Art is er voor iedereen; er is geen enkele ervaring met schilderen nodig, je hoeft nergens aan te voldoen en je werk wordt niet beoordeeld. Vedic Art biedt je een ontmoeting met jouw creativiteit.