Evenement 11-07-21 : Magische reis in het Katharenland - Gaat definitief door!


Magische reis in het Katharenland - Gaat definitief door!

Houder:
Magical Tours - Spirituele reizen - Al 20 jaar gespecialiseerd!
  Provincie:
Buitenland
Datum:
zondag, 11 juli 2021 - zondag, 18 juli 2021
  Locatie:
Zuid-Frankrijk - Katharenland
Tijd:
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 998,-
  Website:
Categorie:
groepsreizen
cultuur
  E-mail:

infoatmagicaltours-vakantie .nl

Magische reis in het Katharenland  
Het raadsel van de Katharen, Tempeliers, Maria Magdalena en de heilige graal   

Deze vakantie is een inspirerende reis naar bijzondere plaatsen in het Katharenland. Per minibus bezoekt u plaatsen die niet alleen qua natuurschoon fantastisch zijn, maar die ook qua sfeer en uitstraling krachtig en bijzonder zijn. Het zijn plaatsen die u raken! Als u zich aangetrokken voelt tot dit gebied, dan hebben deze plekken u iets te zeggen. Ervaar het maar......

Het land der Katharen - De Katharen vormden in de Middeleeuwen een spirituele groepering met overtuigingen die haaks stonden op die van de Katholieke kerk. Zij waren zeer spiritueel georiënteerd, hun gedachtegoed was gnostisch van aard. Elementen die daarin centraal stonden, waren: naastenliefde, gelijkwaardigheid, leven vanuit het hart en het herkennen en tot uitdrukking brengen van onze goddelijke vonk.

Hoogtepunten van deze vakantie:

Het mysterie van Rennes le Chateau - In 1885 was Rennes le Château vervallen tot een klein provinciedorp. Dat jaar werd ene Bérenger Saunière benoemd tot priester van het dorp. Met veel moeite schraapte deze Saunière wat geld bij elkaar om de vervallen kerk te kunnen restaureren. Korte tijd later werd Saunière plotseling steenrijk. Hij liet de kerk grootschalig opknappen, bouwde voor zichzelf een luxe villa en voor zijn boekenverzameling bouwde hij een toren, genoemd naar Maria Magdalena, La Tour Magdala.

De grot van Maria Magdalena - Een bezoek aan de grot van Maria Magdalena is een avontuur. Een kleine afgeschermde plaats, aan het oog onttrokken door rotsen en begroeiing. Een prachtige plek, middenin de natuur met niets anders dan stilte. Een plek waar raven de baas zijn. Een magische plek voor een bijzonder moment.

Montségur... Het is een magische naam geworden tot ver buiten de Franse grenzen. Deze plaats kent een veelbewogen verleden en is het symbool van het verzet van een volk dat slechts aanspraak maakte op de vrijheid om te beschikken over haar eigen land en geestelijke gedachtegoed. Waarom is deze, burcht zo belangrijk geweest voor de Katharen? Het was

Bezoek onze website: Magische reis in het Katharenland