Evenement 17-05-19 : Knuffelworkshop


Knuffelworkshop

Houder:
Emile Wijnen
  Provincie:
Utrecht
Datum:
vrijdag, 17 mei 2019
  Locatie:
Heartyoga Utrecht
Tijd:
19u30 tm 22u00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 25,-
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

emilewijnenathotmail .nl

Hoe zou het voor je zijn als je een avond heerlijk kan ontspannen door fysieke aanraking?

Wanneer je knuffelt zet dat processen in werking die niet alleen voor welbehagen zorgen, maar ook voor een betere gezondheid.

Je leert jezelf beter kennen. Soms word je aangemoedigd uit je comfortzone te stappen. Durf je jouw grenzen en verlangens duidelijk te maken?

De geestelijke en lichamelijke voordelen van aanraking zijn legio. Niet alleen stress, ook angst en depressieve symptomen nemen erdoor af. En er is een toename van het gelukshormoon oxytocine wat ervoor zorgt dat je je prettig en gelukkig voelt.

Voel je welkom om het zelf te ervaren!

---------------------------------------------------------------------------------------
De workshop in één oogopslag:
- inloop tussen 19:15u - 19:30u. We starten om 19:30u met de workshop.
- focus: verbinden met jezelf en van daaruit verbinden met anderen
- elementen: knuffelen, aanraking, consent, meditatie, ademhalingstechnieken, bewegen.
- level: geen ervaring vereist, kleding blijft aan.
---------------------------------------------------------------------------------------

Een knuffelworkshop is een gestructureerde workshop die gericht is op liefdevolle aanraking. Dat doen we door oefeningen die gericht zijn op contact maken met jezelf en met anderen. We beginnen voorzichtig, zonder elkaar aan te raken, en bouwen de intensiteit langzaam op, zodat iedereen mee kan komen en het voor niemand te snel gaat. We starten altijd met een moment om tot onszelf te komen en alle drukte en stress van het dagelijks leven los te laten. Vanuit daar gaan we via oefeningen contact maken met onszelf en met anderen. Bijvoorbeeld door om beurten elkaars handen te strelen. De oefeningen zijn soms speels, soms intens, maar altijd vanuit liefde. Als je iets niet wil doen dan hoeft dat niet. De oefeningen die we doen zijn heel divers en wisselen per keer. De avond is gericht op liefdevolle aandacht en aanraking.

AANVULLENDE INFORMATIE:
Deze workshop is voor zowel ervaren als beginnende knuffelaars. Vooral als je je angstig of onzeker voelt over het contact met andere mensen - is dit voor jou. Ook als je je wilt opladen en wilt genieten van een avond vol knuffels, ben je van harte welkom!

De workshop bouwt geleidelijk op van het verbinden met jezelf naar het verbinden met anderen, met veel ruimte om je grenzen te vinden en uit te drukken. De oefeningen zijn speels en kunnen je ook emotioneel raken.

----------------------------------------------------------------------------------------
BELANGRIJKE GEGEVENS:
- Om een veilige ruimte te creëren vragen we de deelnemers zich aan de richtlijnen te houden die aan het begin van de workshop besproken worden.
- Iedereen is welkom. Dit betekent dat er mogelijk een ongelijkheid in geslacht in de groep is. Je werkt met wie je wilt werken; we stimuleren geen genderfobie (wat betekent dat we je niet actief koppelen met mensen van je gewenste geslacht).
- Wanneer je niet respectvol bent, grenzen overschrijdt of ander gedrag vertoont dat de veiligheid van de groep beïnvloedt, kunnen wij je vragen de workshop te verlaten.
- Je bent verantwoordelijk voor je eigen welzijn. Dit betekent dat je ten allen tijde je grenzen kunt uiten. We zullen je nooit dwingen iets te doen.
- Draag schone, comfortabele kleding waarin je je goed voelt. Schoenen zijn niet toegestaan in de workshopruimte.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Ik ben aangesloten bij Knuffelworkshops Nederland en België / Cuddle Workshops International. Facilitators aangesloten bij deze organisaties hebben een opleiding gehad en staan onder en supervisie om de continue, hoge kwaliteit van onze workshops te behouden. In al onze workshops gelden dezelfde spelregels.
Mocht je toch een klacht of opmerking hebben, dan kun je die (desgewenst anoniem) indienen via onze website.
Je kunt ons vinden via www.knuffelworkshops.nl. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en/of like onze pagina op Facebook, Knuffelworkshops in Nederland en België <link: https://www.facebook.com/knuffelworkshop>.
Vind ook de community in de Facebookgroep Knuffelworkshops. <link: https://www.facebook.com/groups/859900580713567>