Evenement 28-07-19 : Zomer Retraite Zijnsoriëntatie (5 dagen)


Zomer Retraite Zijnsoriëntatie (5 dagen)

Houder:
Centrum Zijnsoriëntatie - Ivo van den Heuvel en Yvonne Blonk
  Provincie:
Gelderland
Datum:
zondag, 28 juli 2019 - vrijdag, 2 augustus 2019
  Locatie:
Centrum Athanor in Lochem
Tijd:
28 juli vanaf 20.00 uur tot 2 augustus na de lunch
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 765,-
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

ivovandenheuvelatzijn .nu

Deze Zomer Retraite Zijnsoriëntatie is bedoeld als een combinatie van vakantie, training en zelfbezinning in een mooie, rustgevende omgeving. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie met al zijn mooie meditatievormen, interactieve oefeningen, visualisaties enz. al kennen vormt deze retraite een hele mooie mogelijkheid voor verdieping. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie nog niet kennen, biedt deze retraite een hele mooie manier om het Zijnsgeoriënteerde werk met zijn diepgaande, achterliggende visie in een korte periode behoorlijk goed te leren kennen en vooral te ervaren.
 
In de bijzondere, inspirerende en rustgevende omgeving kom je als vanzelf tot rust en tot bezinning. Dat biedt de ideale mogelijkheid om in deze vakantietijd de eventueel opgelopen stress van het afgelopen jaar te verwerken en om met nieuwe energie, nieuwe inzichten en nieuw gereedschap de periode na de zomer aan te gaan.
 
Je krijgt in deze retraite de basis van het Zijnsgeoriënteerde werk aangereikt, wat niet alleen goed is voor de periode dat je in retraite bent. De oefeningen en meditatievormen die aangeboden worden zijn ook heel goed om thuis te doen en zullen dus ook na de retraite nog heel veel brengen. De kern van het Zijnsgeoriënteerde werk bestaat er uit te leren er werkelijk voor jezelf te zijn en om daardoor eventuele innerlijke conflicten en pijnlijkheden te kunnen oplossen of verzachten. De technieken daarvoor hebben hun werkzaamheid al lange tijd in de praktijk bewezen.

 

In die zin biedt deze retraite behalve ontspanning ook heel veel inzicht en vooral concreet gereedschap waarvan je de rest van je leven plezier hebt. Je leert veel wat helpt voor de relatie met jezelf. Minstens evenveel leer je als het gaat om relaties met anderen. Je leert hoe je in contact met anderen bij jezelf kunt blijven, hoe je gevoelens op een rustige, afgestemde manier te delen, hoe verschillen van mening kunt verdragen en oplossen enz. Voor wie behoefte heeft aan persoonlijke ondersteuning wordt ook de mogelijkheid geboden zich in te schrijven voor korte persoonlijke sessies bij één van de trainers. Daarin kun je persoonlijke vragen stellen of leren hoe jij je jezelf in voor jou specifieke uitdagingen kunt begeleiden.
 
Het programma biedt al met al een evenwichtige mix van tijd voor jezelf en training. Ontspanning en bezinning komen het best tot stand in stilte. Dat is reden dat in het dagelijkse schema ook de nodige tijd is opgenomen waarin niet met elkaar gesproken wordt en waarin je dus in alle rust helemaal jezelf kunt vinden. Tijdens de trainingsperioden wordt wel gesproken maar de oefeningen die daar worden aangeboden worden ook dan in een meditatieve sfeer uitgevoerd.
Zo zijn er dus perioden waarin je met de groep samen bent, samen training hebt, samen lichaamswerk (een specifiek soort zijnsgeoriënteerde yoga) doet, samen in stilte wandelt maar er is ook best veel tijd dat je alleen met jezelf bent en er helemaal voor jezelf kunt zijn. Zo wordt het nuttige en het aangename in een vakantieachtige, ontspannen sfeer met elkaar verenigd in deze Zomer Retraite Zijnsoriëntatie. Ook door het aangeboden (vegetarisch en biologisch) eten geeft je het gevoel van een heel gezonde week die behalve goed is voor je ziel ook nog heel goed is voor je lichaam.
 
Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Kijk dan op onze website: 
https://www.centrumzijnsorientatie.nl/activiteit/zomer-retraite-zijnsorientatie/ 
Of bel 06-23909176 (Ivo van den Heuvel) voor meer informatie.