Evenement 26-01-20 : Lezing Mindfulness


Lezing Mindfulness

Houder:
Viviane van der Kolk
  Provincie:
Zuid-Holland
Datum:
zondag, 26 januari 2020
  Locatie:
Body & Spirit, Centre for Wellbeing
Tijd:
inloop 13.30 uur, lezing 14.00 tot 16.00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 10,--
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
wetenschap
  E-mail:

infoatbodyandspirit .me

26 januari 2019 (inloop 13.30 uur), start 14.00 uur tot 16.00 uur bij Body & Spirit, Zinkweg 222, te Oud Beijerland. Aanmelden via infoatbodyandspirit .me. Bijdrage 10. 00 euro wordt gegeven door Viviane van der Kolk, docente en Register Hypnotherapeut

MINDFULNESS LEZING

  • Plan je veel?

  • Ben je veel bezig met de toekomst?

  • Ben je veel aan het denken?

  • Slaap je niet goed?

  • Heb je nog veel `nog te doen' lijstjes?

  • Ervaar je grote werkdruk, is het werk je teveel?

  • Heb je last van angst?

  • Pieker je veel?

  • Heb je last van 'perfectionisme' en/of

  • Twijfel je vaak?

Heb je een vraag of veel vragen met `ja’ beantwoord? Kom dan naar de lezing over Mindfulness die gegeven zal worden op 19 november bij Body & Spirit, Oud Beijerland. In deze lezing zal Viviane van der Kolk een inkijkje geven wat Mindfulness in je dagelijkse leven voor je zou kunnen betekenen.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness helpt je om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met alle drukte om je heen. Tijdens Mindfulness training leer je hoe je Mindfulness kunt gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ander ongemak.

Deze training leert je ook om vaker stil te staan bij de zaken die er echt toe doen, zowel de grote als ook de kleine dingen. Daarbij gaat het om het trainen van een bepaald soort aandacht: een niet- oordelende, open en milde aandacht in het hier en nu. Deze speciale aandacht vergroot je bewustzijn en schept ruimte en afstand ten opzichte van ervaringen, gedachten en emoties. Hierdoor kunnen gemakkelijker nieuwe inzichten, keuzes en plannen een kans krijgen. Je kunt creatiever zijn en er ontstaat `een bodem van geluk’.

Waar komt Mindfulness vandaan?

Mindfulness vindt zijn oorsprong in de Boeddhistische meditatie. Deze meditatie is door verschillende mensen uit de westerse wereld vertaald naar een westerse, levensbeschouwelijke, neutrale vorm. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft Mindfulness met westerse psychologische inzichten verenigd tot de Mindfulnesstraining. 

Het verschil tussen meditatie en Mindfulness ligt vooral in de doelstelling. Mindfulness is een training in aandacht richten, aandachtig zijn. Je richt je vooral op dat wat zich afspeelt in jouw gedachten, jouw gevoelens en jouw lichamelijke sensaties. Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het moment, dat kan je bij elke bezigheid op een dag doen. Bij Mindfulness wordt meer de nadruk gelegd op je lichaam. Voor ons westerlingen is dat een goede manier om uit het hoofd te komen.