Evenement 26-05-20 : Spirituele reis Noord en Oost Schotland en Isle of Lewis


Spirituele reis Noord en Oost Schotland en Isle of Lewis

Houder:
Cocky van Dam
  Provincie:
Buitenland
Datum:
dinsdag, 26 mei 2020 - zaterdag, 6 juni 2020
  Locatie:
Hoeven
Tijd:
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 1599,=
  Website:
Categorie:
groepsreizen
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatcentrum-nautilus .nl

Spirituele reis N.O. Schotland en Isle of Lewis

26 mei t/m 6 juni 2020

Op deze 12-daagse spirituele reis brengen we een bezoek aan Noord-Oost-Schotland en Isle of Lewis.

Vanuit Eidenburgh rijden we naar het Meigle museum. Daar begint onze reis en rijden door het prachtige landschap van N-O Schotland naar onze eerste slaaplocatie. Op deze reis wordt o.a. aandacht gegeven aan de Pict-people. Pict-people betekend “de geschilderde of getatoeëerde mens”. Waar ze woonden en hoe hun cultuur was, kan worden afgeleid uit vroege middeleeuwse teksten en de Pictische stenen. Hun Latijnse naam, Picti, verschijnt in geschreven archieven van de late oudheid tot de 10e eeuw. 

De Picts-stenen zijn versierd met gegraveerde symbolen en zijn afkomstig uit de zesde tot en met de negende eeuw. Al jaren breken onderzoekers zich het hoofd over de vraag wat deze symbolen toch hebben te betekenen. En nog steeds is niet helemaal duidelijk wat er achter de tekens schuilgaat. Wel denken Britse onderzoekers nu bewijs te hebben gevonden dat de symbolen deel uitmaakte van een echt schrijfsysteem, vergelijkbaar met het hiërogliefenschrift, maar wat het betekend is tot op de dag van vandaag een mysterie. Waarom het Picts-volk op de stenen graveerdeen en hun lichaam prachtig tatoeëerde was vast niet zonder reden.

Na het bezoek aan deze prachtige streek rijden we door naar het gebied van Inverness. In deze omgeving doen we enkele plaatsen aan waar de Pict-people ook hun "voetprints" hebben achter gelaten.  We gaan o.a. naar de plekken Fordrose en Rosemarkle. Enkele dagen later rijden we vanuit Inverness door naar het eiland Ilse of Lewis waar we 3 nachten zullen overnachten. Op dit eiland brengen we een bezoek aan de oudste steen cirkel Callanish Stones. Deze steencirkel is ouder dan Stonehenge en de piramides van Egypte.

Natuurlijk zal er op deze Spirituele reis nog meer openbaren, maar hoe dat zich zal ontvouwen zal zichtbaar worden als de reis plaats vindt.

Wat we o.a. gaan bezichtigen in de provincie Mar:

  • de Maiden Stone. Deze steen ligt in het hart van de Pictische provincie Mar. 
  • de Picardy Stone. Deze staat nog op de orginele plek waar het Pict-volk heeft gewoond, vlakbij is het Dunnideer Heuvelfort.
  • Ook daar brengen we een bezoek aan. Want dit was DE plek waar het stamhoofd verbleef. Als je naar de foto's hieronder kijkt van Dunnideer Heuvelfort doet het me denken aan de Tor in Glastonbury.

Dinsdag 26 Mei tot Vrijdag 29 Mei gebied van Aberdeen = 3 nachten
Vrijdag 29 Mei tot Maandag 1 Juni gebied van Inverness = 3 nachten
Maandag 1 Juni tot Donderdag 4 Juni op Isle of Lewis = 3 nachten
Donderdag 4 Juni tot Zaterdag 6 Juni omgeving Perth = 2 nachten

Meer info over deze reis vindt je op de web-site van Centrum-Nautilus.