Evenement 16-04-20 : Spirituele reis Noord en West Yorkshire


Spirituele reis Noord en West Yorkshire

Houder:
Cocky van Dam
  Provincie:
Buitenland
Datum:
donderdag, 16 april 2020 - donderdag, 23 april 2020
  Locatie:
Hoeven
Tijd:
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 1375,=
  Website:
Categorie:
groepsreizen
  E-mail:

infoatcentrum-nautilus .nl

Spirituele reis door Noord en West Yorkshire

Op deze Spirituele rondreis bezoeken we het gebied van North Yorkshire en West Yorkshire. We starten vanuit Leeds en rijden naar het oosten over de North Yorkshire Moors, in deze omgeving verblijven we 3-nachten. Via het heide gebied van Helmsley gaan we op weg naar het pittoreske Scarborough. We brengen een bezoek aan Whitby, de site van de abdij die Bram Stokers Dracula inspireerde! We zullen ook de gelegenheid hebben om de Rudston Monolith Menhir, de langste in Europa, te bezoeken en de Duggleby Round Barrow en andere oude locaties, waaronder de Ramsdale stenen cirkel en Bridestones Standing Stones. Via het platteland van Yorkshire bezoeken we de prachtige Devil's Arrows Megalithic Stone Alignment en de enorme Thornbourgh Henges, beide liggen aan de oude bedevaartsweg bekend als het ‘Ur-Swale Plateau.  

Daarna reizen we af naar het westen, naar de plek van de Vuur en Water Godin, genaamd Verbeia. In dit gebied verblijven we 4-nachten. Voordat de Romeinen in Groot-Brittannië arriveerden, was Yorkshire het centrum van deze Godin. Onze verkenning van de oude vindplaatsen van Yorkshire begint dan ook in de stad Ilkley, aan de voet van de Moor van Ilkley (of ook wel Rombalds). Aan de voet van de Moor ligt ook ons B&B. We bezoeken de stad Bistror Pierre voordat we de hei oprijden waar we een mooie wandelingen maken naar DE Swastika-steen.

In de leef omgeving van de oude Godin verblijven wij enkele dagen. Op deze reis zal niet alles vastgelegd worden. Zodat toeval ook aanwezig kan zijn in waar we naar toe uitgenodigd worden.

Oude Megalithisch Menhir's, symbolen gecrafd in steen en de Kelthische Vuur/Watergodin spelen een grote rol op deze reis. Welke verhalen hebben zij ons te vertellen. Want Yorkshire is tenslotte het land van magie en mythe's. Yorkshire heeft vele plekken waar je 360º rondom geen enkel huis ziet staan, alleen maar natuur met een prachtig wijds uitzicht. Kortom een reis waar mythe, magie, oud en nieuw, ruimte en leegte samen gaan komen. 

Vliegticket gegevens:
We vliegen met KLM vanuit Amsterdam KL1541 op Donderdag 16 April om 09:15 uur en aankomst in Leeds om 09:25 uur.
Vlucht gegevens terugweg KL1550 op Donderdag 23 April vertrek vanuit Leeds vertrek om


17:20

uur en  aankomst om


19:35 uur in Amsterdam

Meer info over deze reis vindt je op de web-site van Centrum-Nautilus.