Evenement 10-10-19 : Spirituele Reis: In de voetsporen van Hildegard von Bingen


Spirituele Reis: In de voetsporen van Hildegard von Bingen

Houder:
Centrum-Nautilus/Cocky van Dam
  Provincie:
Buitenland
Datum:
donderdag, 10 oktober 2019 - donderdag, 17 oktober 2019
  Locatie:
Duitsland
Tijd:
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 995,=
  Website:
Categorie:
groepsreizen
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatcentrum-nautilus .nl

8-daagse reis: Hildegard von Bingen (1098-1197) was een waar multitalent.
Haar levenswerk is in vele boeken gebundeld. Boeken over levenswijsheid, kosmologie, kruidengeneeskunde, edelstenen en de geneeskracht van spelt, maar Hildegard deed nog veel meer. Zo componeerde zij ook muziek, schilderde zij meditatief en schreef ze ook nog twee visioenboeken. Ze was een zeer getalenteerde vrouw en ruim haar tijd vooruit.

Met al haar prachtige werk wat zij heeft nagelaten raakt zij nog steeds vele harten aan, maar vooral inspireert zij vele vrouwen.

Wat minder bekend is over Hildegard is dat zij in de tijd van Avalon een hogepriesteres is geweest. Avalon speelt een sleutelrol op deze reis.

Deze reis heeft als thema ‘In de voetsporen van Hildegard von Bingen'. Dit zal vormgegeven worden door: meditaties, afstemmingen op het kristallijne licht, het bezoeken van plekken waar Hildegard veel verbinding mee had,

het beluisteren van haar liederen, voordrachten en haar schilderijen bewonderen. Daarnaast genieten we volop van één van de landschappelijk mooiste streken van Duitsland, in de prachtige vallei van de Rijn.

Wat we o.a. gaan bezoeken:

- We starten bij het museum in Idar-Oberstein waar we o.a. de connectie met kristallen en Hildegard maken en tegelijk de hele bijzondere collectie kristallen zullen gaan bekijken.
- We brengen een bezoek aan haar geboortedorp Bermersheim, waar we in de omgeving de eerste 3 nachten zullen overnachten.
- We maken een prachtige wandeling naar de krachtige spirituele plek Disibodenberg.
- We bezoeken de Parochiekerk van Eibingen, waar haar relikwie ligt en een heilige bron.
- Tevens bezoeken we de Abdij St. Hildegard, waar de nonnen nog dagelijks haar liederen ten gehore brengen. 
- Ook brengen we een bezoek aan het Klooster Rupertsberg en de bijzondere kelder met zijn prachtige gewelf.

Al met Al een bijzondere reis waar energie en materie elkaar ontmoeten. We reizen in haar voetsporen en door haar spoor te volgen komen we stap voor stap dichterbij haar liefdesenergie, haar connectie met De Bron. Op deze reis zullen al onze zintuigen worden aangesproken: luisteren, voelen, zien, spreken en proeven. Kortom: een reis om nooit meer te vergeten.

Abdei St. HildegardKnow the Ways 2eKlooster Disibodeberg