Evenement 17-11-19 : De verbinding tussen Wetenschap en Spiritualiteit


De verbinding tussen Wetenschap & Spiritualiteit

Houder:
Source Events
  Provincie:
Friesland
Datum:
zondag, 17 november 2019
  Locatie:
Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof, Leeuwarden
Tijd:
14:00 - 16:30
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 15
  Website:
Categorie:
wetenschap
  E-mail:

infoatsourceevents .nl

De wetenschap heeft een probleem want een hommel vliegt. Wetenschappelijk gezien kan dat niet; zijn vleugels zijn te klein en zijn lichaam is te zwaar. Meten is weten, zegt de wetenschap. In dit geval dus niet. De hommel houdt zich niet aan onze natuurwetten en vliegt vrolijk verder.
 
Spirituele mensen hebben het over intuïtie en helder weten. Die weten zonder te meten. Zij nemen aura’s waar en spreken over “verlichtte krachten” waarmee je de zwaartekracht kunt opheffen. Heeft de hommel daar weet van? Voor de nuchtere en sceptische wetenschapper klinkt het allemaal erg zweverig. Op zich logisch, want als jij in een wereld leeft met mensen die alleen zwart-wit zien, hoe reageer je dan op iemand die zegt kleuren of aura’s te zien. Dat is toch onmogelijk?
 
Hoe komen die twee wereldbeelden bij elkaar? Kan de zwart-witdenker kleuren leren zien en wat kan de spirituele allesweter leren van de nuchtere, down to earth wetenschap?
Volgens Hans Andeweg heel veel. Wetenschap en spiritualiteit zijn twee kanten van dezelfde medaille. Zij hebben elkaar hard nodig in deze turbulente tijden.
 
Met beide benen op de grond legt Hans Andeweg de verbinding tussen beide, waardoor er een wetenschappelijke spiritualiteit ontstaat, die je overal kunt toepassen. Een nuchter verhaal met humor en talrijke illustraties. Ook een hommel wordt er blij van, want op het einde van de middag snapt hij waarom hij vliegt.
 
Op de hoogte blijven van komende evenementen? Word lid van onze nieuwsbriefKlik hier.
 
Inloop: Vanaf 13.30
 
Parkeren:
Vanaf Parkeergarage Oldehove (Oldehoofsterkerkhof 3, 8911 DM) en Parkeergarage Zaailand (Zaailand 5, 8911 BL) is het zo'n 6 min lopen naar het Stadhoudelijk hof.
Let op: Niet in de straat parkeren. Hier geldt een maximum van 2 uren.
 
Spreker: