Evenement 20-09-20 : Kracht van Griekse godinnen - Bezinning en bezieling


Kracht van Griekse godinnen - Bezinning en bezieling

Houder:
Bewust op Weg
  Provincie:
Gelderland
Datum:
zondag, 20 september 2020
  Locatie:
Bewust op Weg in Gendt
Tijd:
10.30-17.00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 80
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

*Oude wijsheid & Oervrouwelijkheid*
Roepen magie en mysterie je? Verlang je naar een dieper contact met jouw innerlijke bron van wijsheid? En ben je nieuwsgierig naar de boodschap van de Griekse godinnen voor jou? Je bent van harte welkom bij de spiksplinternieuwe workshopserie ‘Kracht van Griekse godinnen’.

*Godinnen als archetypen*
Goden en godinnen zijn al sinds het bestaan van de mensheid belangrijke symbolische figuren die ons in contact brengen met antwoorden op diepe levensvragen. Via oeroude beelden en symboliek bieden ze ons toegang tot wijsheid en diep weten, opgeslagen in ons onderbewuste.

De godinnen uit het oude Griekenland zijn krachtige en inspirerende vrouwen die, in een tijd die niet altijd makkelijk was voor vrouwen, elk op hun eigen unieke manier vormgaven aan thema’s die een rol spelen in ieder mensenleven.

Ga mee op reis naar het oude Griekenland. Luister naar het verhaal van deze godinnen, verdiep je in zoektocht, hun strijd en hun kracht en maak contact met hun wijsheid. En ontdek hoe de godinnen van toen jou kunnen inspireren in jouw leven van nu.

*4 dagen, 12 godinnen*
Op 4 dagen verspreid door het jaar, steeds gepland op een bijzonder moment, nemen we een diepe duik in thema’s als liefde, bezieling, transformatie en het grote mysterie. Dit doen we aan de hand van een drietal (Griekse) godinnen, die elk een belangrijk aspect van dit thema vertegenwoordigen:

21 juni 2020 (Zomerzonnewende): Aphrodite, Hera & Psyche – Liefdeskracht

20 september 2020 (dag voor Herfstequinox): Hestia, Athene & Artemis: Bezinning en bezieling

1 november 2020 (Samhain): Demeter, Persephone & Hekate – Vruchtbaarheid en transformatie

13 december (dag voor nieuwe maan): Gaia, Eos & Rhea – Hemel op aarde

Afhankelijk van het onderwerp en de godinnen die centraal staan maken we o.a. gebruik van vertelling, meditatie, visualisatie, trancereis, dans, muziek, lichaamswerk, creatieve expressie, inquiry, rituelen en deelrondes.

Je kunt de dagen los volgen en je kunt je opgeven voor het vierluik.

*Hoe zien de dagen eruit?*
Hoe de dagen er precies uitzien hangt af van de godinnen die centraal staan.
We starten de dag met een meditatie en een kennismaking met de godinnen en hun thema. Daarna volgt een godinnelijk en afwisselend verrassingsmenu. Ingrediënten zijn in elk geval: inspiratie, diepte, inzichten, herkenning, verwondering, verbinding en een zachte landing in je lijf.
Halverwege de dag delen we een lunch en we ronden af met een meditatie over de boodschap van deze godinnen aan jou.

*Voor wie?*
Deze dag is bedoeld voor jou als je jezelf dieper wilt leren kennen en als je nieuwsgierig bent naar de mythische en magische kant van vrouwzijn. Het is fijn als je jezelf kwetsbaar kunt inbrengen in een groep. De dag is geschikt voor vrouwen die enige ervaring hebben op het gebied van bewustzijnwerk, yoga, dans en/of  lichaamswerk.

Meer info en opgave: www.bewustopweg.nl / margitatbewustopweg .nl / 06-48511796