Evenement 22-09-19 : Bijeenkomst Aandacht en nondualiteit


Bijeenkomst Aandacht en nondualiteit

Houder:
Olette Luitwieler
  Provincie:
Vlaanderen
Datum:
zondag, 22 september 2019
  Locatie:
Brugge
Tijd:
13:00-17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 25
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatoletteluitwieler .nl

De kracht van aandacht is groot. Met je aandacht creëer je je wereld. Daarom is het belangrijk om te ontdekken waar jij je aandacht naartoe brengt en in hoeverre jij daar zelf invloed op hebt. Besteed jij aandacht aan dat wat je werkelijk belangrijk vindt in je leven? Of schiet dat er vaak bij in omdat je dagelijks in beslag wordt genomen door dingen, zaken, omstandigheden en gebeurtenissen die je denkt aandacht te moéten geven, bijvoorbeeld omdat dat je geleerd is, omdat dat zo hoort, omdat je van mening bent dat je anders niet kunt overleven, omdat familie en vrienden datzelfde doen, of omdat je nu eenmaal niet beter weet?

Toch kun je ook anders kiezen. Je kan kiezen om naar binnen te gaan, om jezelf ten diepste te leren kennen en te leren luisteren naar wat zich vanuit deze diepste kenbaar wil maken. Je kan je aandacht dus verleggen van gerichtheid op de buitenwereld en de buitenkant naar je binnenwereld, om vervolgens vanuit daar te gaan leven. Dan valt ‘moeten’ weg en wordt wat je doet een willen vanuit je hart.

En dat is iets heel anders dan leven vanuit de belangen en verplichtingen die in je hoofd wonen en die in wezen geen werkelijke betekenis en waarde hebben. Dat lijkt alleen maar zo omdat je geleerd hebt te geloven in wat je hoofd je vertelt. Toch klopt dat niet. Het is niet waar. Waarheid leeft niet in je hoofd maar in de kern van je wezen. Pas wanneer je je aandacht daarheen brengt, zul je dit gaan zien en ervaren. Dan kan er een nieuwe ‘wereld’ voor je opengaan en kan je een nieuw mens worden. Dit nieuwe heeft niets gemeen met de wereld in je hoofd en met de persoon die je dacht te zijn, want dat alles is slechts verbeelding.

Deze middag gaan we kijken of we onze aandacht naar binnen kunnen brengen om het wonder dat we werkelijk zijn in het licht te zetten.

Dit zullen we doen aan de hand van geleide meditatie, oefeningen en interactie.