Evenement 09-06-19 : Meditatie Op Zondag


Meditatie Op Zondag

Houder:
De Sprong, centrum voor persoonlijke ontwikkeling
  Provincie:
Noord-Brabant
Datum:
zondag, 9 juni 2019
  Locatie:
Geldrop
Tijd:
11.00 – 12.00 uur; deur open vanaf 10.30
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 7,00
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatdesprong-geldrop .nl

Door: Gerdy van Brussel en Shirley Timmermans
 
Datum:  Elke 2e en 4e zondag van de maand (9 december, 13 en 27 januari, 10 en 24 februari, 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei en 9 en 23 juni)
Tijd: 11.00 – 12.00 uur; deur open vanaf 10.30 
Kosten: € 7,00 per keer
 
​In onze hectische maatschappij is het soms moeilijk om bij jezelf te blijven. De wereld waarin we leven stelt hoge eisen, voortdurend staan we onder druk met overvolle agenda’s en tijden van overdaad. Soms blijven we piekeren, maken ons zorgen  en maken we ons druk over wat er nog gedaan moet worden of over iets wat ons is overkomen.
 
Door verstilling en naar binnen keren komen we in contact met de bron van wijsheid, inspiratie en liefde. Je oefent met luisteren naar wat er in je opkomt en daar trouw aan zijn. Het brengt je in verbinding met je authentieke zelf en dat wat je drijft of verlangt. Zo leer je te luisteren naar de fluisteringen van je hart en op een andere manier sturing te geven aan je leven.                                     
Met mediteren vinden we opnieuw rust, helderheid, balans en acceptatie van hetgeen zich aandient. Tevens wijst wetenschappelijk onderzoek uit dat meditatie: je focus en concentratie verhoogt, je immuunsysteem versterkt, je helpt om depressies te voorkomen en te genezen, je bloeddruk verlaagt, je beter laat slapen, je pijngevoeligheid verlaagt en je bovenal gelukkiger maakt!
 
We mediteren niet volgens een bepaalde methode of techniek. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met meditatie, iedereen is welkom, beginner en gevorderd.
We werken met oa; geleide zitmeditatie, loopmeditatie, zitmeditatie in stilte, liggende meditatie en sharing (delen van ervaring en tips en gelegenheid om vragen te stellen).
 
Gerdy en Shirley hebben ruime ervaring met meditatie en mindfulness en begeleiden van groepen.
 
Het is fijn als je gemakkelijke zittende kleding en sokken draagt en een grote doek meeneemt om op te liggen. Eventueel een flesje water.