Evenement 09-06-19 : Inspiratiesessie Special: Workshop Ton van der Kroon


Inspiratiesessie Special: Workshop Ton van der Kroon

Houder:
StilleWateren - Jolanda Sieders
  Provincie:
Utrecht
Datum:
zondag, 9 juni 2019
  Locatie:
StilleWateren, Amersfoort
Tijd:
13.00 - 17.00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 45,00
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatstillewateren .com

Maria Magdalena is lang genegeerd, vergeten of teniet gedaan. Erger nog, van ‘de apostel der apostelen’ werd ze een hoer in de Rooms Katholieke kerk. Sinds kort wordt ze gezien als een verbeelding van het heilig vrouwelijke dat zo lang genegeerd werd in de westerse maatschappij. Ze staat voor kracht, erotiek, trouw en diepe overgave, als de geliefde en wellicht de vrouw van Jezus Christus. In de Joodse religie heeft ze vrijwel geen rol, ondanks dat ze uit de stad Magdala komt, nu Migdal. Twee jaar geleden zijn de ruïnes van Magdala blootgelegd en het lijkt erop dat het tijd wordt dat Maria Magdalena terug naar huis komt. 

Veel schrijvers en moderne profeten zien haar als een symbool voor macht van vrouwen, die in deze tijd van verandering en transformatie zo nodig is. Het is de energie van het vrouwelijke dat nodig is om iets nieuws geboren te laten worden, waarmee we de strikte en verouderde regels van het patriarchaat achter ons laten. Tot nu toe leefden we in een ‘mannenwereld’, maar het lijkt erop dat mannen écht niets zijn, zonder een vrouw aan hun zijde – en vice versa. We leven in een tijd waarin de rollenpatronen van mannen en vrouwen snel veranderen en we kunnen ons hierdoor verward voelen. Wat wordt er van ons verwacht? Wat is een man? Wat is een vrouw? En past dat bij het beeld dat we van onszelf hebben? Of mogen we ons eigen beeld scheppen van mannelijk- en vrouwelijkheid? 

In deze workshop starten we vanuit deze vragen. We maken contact met het mannelijke en vrouwelijke in onszelf onder andere door meditatie en we onderzoeken hoe we ons hiertoe verhouden. 

BIJDRAGE: € 45,00, inclusief koffie/thee met wat lekkers én het ‘Boek der Liefde’! 

TIJD: 13.00 – 17.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur

 

Ton van der Kroon, is een schrijver die bekend werd door zijn mannenwerk – zijn boek ‘De Terugkeer van de Koning’ werd in 7 talen vertaald, waaronder Hebreeuws en Arabisch – ontdekte per toeval het verhaal van Maria Magdalena in de jaren 90. Tijdens het bezoek aan een middeleeuwse basiliek in Frankrijk, gebouwd ter ere van Maria Magdalena, hoorde hij haar stem toen hij mediteerde in de crypte: ‘Breng me alsjeblieft terug naar de harten van de mensen. Ik ben zo lang vergeten en genegeerd.’ Van der Kroon schreef een boek genaamd ‘Boek der Liefde, het verborgen manuscript van Maria Magdalena’, voor het eerst uitgegeven in 1998.