Evenement 21-03-19 : Volle maan bijeenkomst


Volle maan bijeenkomst

Houder:
Tineke van Urk
  Provincie:
Drenthe
Datum:
donderdag, 21 maart 2019
  Locatie:
Ringe(nabij Hardenberg, Schoonebeek)
Tijd:
17.00 - 21.00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 30
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

tinekeattinekevanurk .nl

Op 21 maart start de meteorologische lente, en dit jaar valt het samen met de volle maan. Deze lentemaan heeft als thema bescherming en uiteraard staat de lente voor het nieuwe begin. Dit gaan we vieren met een knipoog naar de hekserij en wicca.

Heksen en Wicca

Heksen genoten lange tijd een slecht reputatie. Je kent vast de verhalen over heksenverbrandingen en ophangingen. Meestal werden vrouwen voor kwaadaardige heksen aangezien, als ze al wat kennis hadden van kruiden in combinatie met genezen. Gelukkig worden de positieve kanten van de hekserij steeds meer aanvaard.

Wicca wordt vaak gezien als de hedendaagse hekserij, maar is een op zichzelf staande religie. De meeste wicca’s ver-eren een of andere vorm van een godin. Vaak worden ceremoniën en rituelen bij volle maan voltrokken. En dat is wat wij ook gaan doen tijdens deze volle maan op de eerste lentedag van dit jaar. Deze maan wordt behalve lentemaan ook wel zaaimaan, eimaan en ontwaakmaan genoemd.

Ons programma

  • Tegen 17.00 uur wordt je verwacht.
  • Bij droog weer gaat de BBQ aan en anders verzorgen we een lekkere maaltijd binnenshuis.
  • Nadat we hebben gegeten, gedronken en nader kennis hebben gemaakt ga je tijdens deze Volle Maan Bijeenkomst je wensen en plannen kenbaar maken
  • We gaan een organza-zakje maken met daarin kleine symbolen die voor je wens en plannen staan. Materiaal is aanwezig, en uiteraard kan je zelf ook materiaal meenemen.
  • Daarna is het tijd voor een Volle Maan meditatie waarin we Aartsengel Michaël aanroepen voor bescherming. Uiteraard mediteren we bij goed weer in de tuin, in het licht van de maan. Ervaring is niet vereist.

Het kampvuur

Kom ook naar deze bijeenkomst. We maken een gezellig vuur. Het hoeft geen groot vuur te zijn, misschien een kaarsvlam, het vuur van de BBQ of de houtkachel. Hier is het sowieso een plek waar we heerlijk ontspannen bij elkaar kunnen zijn. Ga je jouw vuur, jouw stilte, jouw kwetsbaarheid, jouw kracht, jouw creativiteit delen met ons?

Rond het (spreekwoordelijke)kampvuur is het altijd warm en gezellig. Rond het kampvuur kan je je verheugen op ontmoetingen, omdat je weet dat daar alleen gelijken zijn, en als je iets doet dan is dat geen inspanning maar een feestje. Rond het kampvuur mag je alles en ben je vrij om jezelf te zijn. Het zijn heerlijke momenten onder vrienden en familie, die we al vaak hebben gedeeld.

De oermens, de indianen, sjamanen en de heksen zaten al rond het vuur, voor warmte en voedsel. Overgangsrituelen werden gedaan, magie werd beoefend.

Bij het kampvuur reizen we ook in onszelf en gaan we een volle maan meditatie doen. Er zit geluk in stilte, in meditatie, want het klopt op die plek en de flow leidt je als vanzelf.

Thuiskomen

Laat je maar verrassen en breng vooral jezelf mee. Je bent welkom in deze familie en wat er gebeurt zal gebeuren. Hier ben je thuis, ook als je er alleen maar bij wilt zijn. Geniet lekker mee.

Kom je van ver?

Je kan hier ook overnachten of zelfs wat langer verblijven, bijvoorbeeld via ons B&B-aanbod