Evenement 05-04-19 : HSP, van hooggevoeligheid als kracht


HSP, van hooggevoeligheid als kracht

Houder:
Tineke van Urk
  Provincie:
Drenthe
Datum:
vrijdag, 5 april 2019 - zondag, 7 april 2019
  Locatie:
Ringe(nabij Hardenberg, Schoonebeek)
Tijd:
Vrijdag 19.30 uur tot zondag 16.30 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 265
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

tinekeattinekevanurk .nl

Ik ben zo moe en ik heb geen idee hoe dat komt.

Het is een van de meest gehoorde zinnen in mijn consulten. “Waarom ben ik toch zo intens moe?” “Waarom vind ik het zo moeilijk om onder mensen te zijn, of in bepaalde omgevingen?” Het zijn zinnen die horen bij het lot van Hooggevoelige mensen en als je zo’n HSP (High Sensitive Person) bent is moe zijn en je noodgedwongen terugtrekken een vaak voorkomend fenomeen. Kan het ook anders?

Een HSP wordt snel overspoeld door alle indrukken

Door je gevoeligheid krijg je veel meer informatie binnen dan anderen en zuig je als een spons alle energieën op van andere mensen en plaatsen. Natuurlijk wordt het dan snel verwarrend, want wat is nu van jezelf? Je raakt dan innerlijk gauw uit balans en zult vaak merken dat je pas achteraf weer in staat bent om je ervaringen te sorteren en terug te komen bij je eigen energie. Dat is dan vaak pas als je weer thuis bent in je vertrouwde omgeving.

Een HSP in relaties

Hetzelfde speelt zich af in relaties. Ook hier is de HSP snel overvoerd en heeft veel behoefte aan een rustige en voorspelbare omgeving. Er is dus vaak een onbalans in relaties. Een zeer gevoelig persoon stelt zich vaak onderdanig aan de partner (of baas) op en zal zich alles laten welgevallen omdat confrontaties vaak een te grote uitdaging zijn. Uiteindelijk ben je dan veel aan het zorgen en probeert op allerlei manieren bij jezelf te blijven om te ontdekken hoe moeilijk dat blijkt te zijn. Een flink gevecht om ruimte en rust is het gevolg.

Hooggevoeligheid als kracht

Hooggevoelig zijn heeft dus veel lastige kanten, naast een groot aantal voordelen. Hoe fijn zou het zijn als je vooral die sterke kanten zou kunnen leven en je gevoeligheid op een manier gebruiken die als vanzelf tot een ontspannen flow leidt? Hoe fijn zou dat zijn?

Ik ben zelf ook een HSP, hoe kan het ook anders, net als veel mediums en mensen die spiritueel actief zijn. Ik heb dus ook zelf de antwoorden moeten vinden en leren leven. Wat ik hoor is: “Hoe krijg ik het goed? Ik wil eigenlijk alleen maar gelukkig zijn en een gemakkelijker leven hebben.”

Leven vanuit flow en intuïtie, hoe fijn is dat?

De HSP wil leven vanuit zijn/haar innerlijke kern en leren vertrouwen op zijn/haar intuïtie. Die intuïtie geeft de HSP ook veel informatie, dus daar ligt zeker een kracht en een kans naast de uitdaging om hem te leren herkennen en erop te vertrouwen. Je hoeft dat echter niet alleen te doen. Ik help je graag.

Ik wil helpen

Als je tot hier gelezen hebt, dan herken je vast veel in het bovenstaande. Lees verder, want deze training gaat je echt helpen om van een probleem een kracht te maken. Dat is vaak ook hoe het werkt. Het probleem is slechts een kans  om iets te leren. Als je het eenmaal geleerd hebt, kijk je terug om te ontdekken hoe waardevol je probleem eigenlijk was? Dan is je leven veel eenvoudiger en kan je ontspannen verder en lijkt het zo vanzelfsprekend dat je niet meer weet hoe het kon dat je dat niet eerder kon. Zo leren we en als je wilt, mag je met en bij mij leren.

Een weekend waarin je je kracht hervindt

In een fijn weekend, leer je omgaan met je hooggevoeligheid. Gezellig met gelijkgestemden in een ontspannen sfeer. Het is volledig verzorgd, dus inclusief overnachtingen en de maaltijden. Zie het als een retraite, waarin je uitgerust en weer helemaal in je kracht bent teruggekomen weer thuis zal komen. Het wordt fijn!

Vrijdagavond kom je aan, en onder het genot van een hapje en drankje maken we kennis met elkaar.  Indirect en onbewust zal er al gewerkt worden. De zaterdag en zondag heeft een leerzaam programma met genoeg vrije tijd om in de grote tuin met verschillende zitjes te ontspannen of een wandeling te maken naar bijvoorbeeld de Vecht. Zo blijft het behapbaar en kom je steeds een stap verder naar je kracht en leven vanuit intuïtie.

Lees hier verder https://tinekevanurk.nl/activiteit/hsp-als-kracht-ringe-5-6-7-april-2019/

Speciaal voor jou over jou

Deze cursus is voor jou bedacht en ingevuld. Hij gaat ook helemaal over jou en jouw ervaring is het startpunt en waar we mee werken. Het is fijn als je er ook bij bent zodat je de lessen leert. Schrijf je meteen in, zou ik zeggen. Hieronder kan je een ticket bestellen. Zijn er nog vragen, neem gerust contact met me op, schroom niet. We werken in kleine groepjes van minimaal vier personen, maximaal tien.

Voor foto's zie: https://tinekevanurk.nl/activiteit/hsp-als-kracht-ringe-5-6-7-april-2019/