Evenement 16-03-19 : Tarotmeester (Tarotcursus)


Tarotmeester (Tarotcursus)

Houder:
Tineke van Urk
  Provincie:
Drenthe
Datum:
zaterdag, 16 maart 2019
  Locatie:
Ringe(nabij Hardenberg, Schoonebeek)
Tijd:
10.30 uur tot 16.30 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 67,50
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

tinekeattinekevanurk .nl

Je kent hem vast wel, het beroemde kaartspel, de tarot. De tarot was in de late middeleeuwen populair bij het volk. Overigens niet alleen om de toekomst mee te voorspellen, maar vooral als gewoon kaartspel. Dit spel wordt in sommige delen van Frankrijk en Italië nog steeds gespeeld. Hier kennen we de tarot vooral als een voorspellings- of orakelkaarten, een bekende is De Rider-Waite tarot.

De Rider Waite tarotkaarten

Er is veel te vertellen over de tarotkaarten en hoe je ermee kan werken. De tarot is een spel dat bestaat uit 78 kaarten. Het lijkt op het gewone kaartspel dat we allemaal kennen. Het leggen van tarotkaarten kun je zien als een manier om met behulp van symboolkaarten inzicht te krijgen in allerlei aspecten van je dagelijks leven. Je kunt de tarot gebruiken als je inzicht wilt hebben over liefde, werk, bewustzijn of je eigen ontwikkeling.

De 78 kaarten van de tarot zijn opgebouwd uit 56 kleine arcana tarotkaarten en 22 grote arcana tarot kaarten. Het woord arcana komt uit het Latijns en betekent geheimen, en de grote arcana openbaart de grote geheimen waar de kleine arcana meer de detailgeheimen bloot legt.

Wat kan je met tarotkaarten?

Als je tarotkaarten gaat leggen:

  • worden je vermoedens over een bepaald onderwerp vaak bevestigd,
  • krijg je inzichten in vraagstukken,
  • je leert jezelf en de mensen om je heen beter kennen,
  • krijg je raad in situaties
  • ontdek je andere invalshoeken,
  • raad bij het nemen van een beslissing

Tarotkaarten zijn slechts als gidsen op je pad, en wat je ermee doet is verder aan jou. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je gedrag.

Bij aanmelding van deze 2 daagse cursus krijg je uiteraard van mij bij aanvang van de eerste les het Tarot Meester starterspakket. Met wat tijd en oefening, kan je dan na een tijd ook jezelf Tarot Meester noemen. De volgende en laatste les is op 20 april 2019.

Kom je van ver, dan kan je besluiten hier te overnachten zodat je niet op dezelfde dag heen en weer hoeft te rijden. Vraag naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.