Evenement 24-04-22 : Expressie-reis in Andalusië


Expressie-reis in Andalusië

Houder:
Mi Cuento Reizen
  Provincie:
Buitenland
Datum:
zondag, 24 april 2022 - zaterdag, 30 april 2022
  Locatie:
Casa Rural La Morata, Las Casillas de Martos, Andalusië
Tijd:
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 1295
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
groepsreizen
  E-mail:

infoatmicuento-reizen .nl

Geloof jij in de kracht van kwetsbaarheid? Wil jij voluit en in vrijheid gaan leven en daarbij helemaal jezelf zijn? Ga dan mee op deze helende, innerlijke reis. Klank en beweging laten dat wat er van binnen is, naar buiten komen. Omhels de wijsheid van je lijf en je innerlijke stem en ervaar dag diepe ontroering, ongekende kracht, verbondenheid, speelsheid en plezier alle deel uitmaken van jouw authentieke zijn!

Stembevrijding en Expressie zijn de snelweg naar je gevoel

De reis is opgebouwd rondom de elementen: aarde, water, vuur, lucht en licht en de daarmee samenhangende levensthema's (Bijvoorbeeld: zijn, verlangen, handelen, het hart/de (zelf-)liefde). Elke dag staat een element centraal. Wat vertellen de elementen jou? De wijze lessen van de elementen neem je mee in jouw persoonlijke vrijheidsmissie. Ga jij jouw waarheid en vrijheid leven?

In deze retraite voert expressie c.q. stembevrijding de boventoon. Expressie (in klank of dans)  brengt je in no-time bij je gevoel. Het maakt dingen vaak in één klap duidelijk, én het maakt je meer lichaamsbewust. Dingen, die niet in woorden te vatten zijn, omdat deze woorden de lading niet dekken. En als je zoekt naar woorden, begint het hoofd mee te doen en wordt het pure gevoel vaak vertroebeld.

De stem is een spannend gebied, omdat we vaak vinden dat we 'mooi' moeten kunnen zingen en we vechten met zelfoordeel daarin of maken ons enorm druk over wat onze buurman/buurvrouw er wel van zal vinden (schaamte). Tegelijkertijd is de stem de doorgang van binnen naar buiten en is de emotie of het gevoel júist zo aanwezig in dit keelgebied, waardoor de stem een pure uitingsvorm is hiervan.

Stembevrijding of Expressie gaat niet om 'mooi' of 'lelijk' maar om 'puur' en 'authentiek' en klinken wat je voelt. Jouw gevoel komt zo in een pure vorm naar boven, voorbij de woorden. Je gaat je beter in je vel voelen omdat je voorbij het oordeel gaat. Je voelt compassie, meer zelfvertrouwen, en meer eigenwaarde, een diepe verbondenheid met wie jij van binnen bent. Je gaat je 'lichte' kant weer ontdekken door speelsheid en plezier. Je gaat vrijer leven en ervaren dat jij je plek mag innemen in dat leven.

Daarnaast werken we veel met Dans en ook met stilte, diverse meditatievormen, energetische oefeningen. We zijn zoveel mogelijk in de natuur en buiten, daar waar het weer dit toelaat. 

Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende vrije tijd om te laten landen wat je beleeft, om simpelweg te genieten, om wat te schrijven of te lezen, te verdwalen in de natuur om je heen, te zwemmen, muziek te luisteren, of natuurlijk lekker te blijven klinken en jammen, al naar gelang waar jij behoefte aan hebt.