Evenement 17-06-19 : Dansen in Nieuwpoort Belgie


Dansen in Nieuwpoort Belgie

Houder:
Anneke Wittermans Diadans en Stichting Beweegreden
  Provincie:
Vlaanderen
Datum:
maandag, 17 juni 2019 - dinsdag, 18 juni 2019
  Locatie:
Nieuwpoort
Tijd:
06.00-15.00
  Google Maps:

51°09'15.0"N 2°43'52.8"E

Bijdrage:
€ 130
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
cultuur
  E-mail:

diadansatplanet .nl

 Dansen aan zee Nieuwpoort  in de voetsporen van Godin Nehalennia van Upper Belgium 2 daagse 

Dansen aan zee een hemelbreed podium om je kracht te bundelen. 

Ik dans samen met mensen om me te verfijnen, om tijd krijgen om in ritme en ruimte in te dalen, Binnen dat tijdbestek is het mogelijk om een eeuwigdurend moment vrij te maken. Misschien is het wel magie of goddelijk, wanneer we als dansers samen een veld creëren waar ruimte is voor tijd. In een ritme in een vorm begin ik de reis naar het ultieme autonome zelfbestuur van mijzelf te ontdekken. Waar wonen mijn beweegredenen, waar is het aangrijpingspunt van inspiratie, hoe ga ik áán. Deze essenties zijn in de dans actief, terwijl het lichaam zwoegt om de ordening eigen te maken. Terwijl ik van top tot teen volledig bezig ben met de dans eigen te maken, wordt het onderbewustzijn niet door mij gestoord en is het vrij om mij een nieuw spoor, nieuwe gedachten aan te reiken.

Dansen in een maat, in een vorm, biedt mij de mogelijkheid om het authentieke in mij te bevrijden.

Ik dans om mijn zeggingskracht, houding en beweegreden te verfijnen. Een vanzelfsprekend lichaam is duurzaam, het lichaam altijd bij de hand.

Sinds 1981 ontwikkel ik dansen die voedend zijn. Deze dansen bevestigen de authentieke motoriek van ieder individu en spreken een universele taal.

Levenskunstenaar, inspirator wil ik zijnm   Anneke Wittermans 

filmpje

De Wake van Nehalennia

Nehalennia verbindt ons met de Al-tijd: zij die stille wateren in ons roert, zij die in woeste baren de weg kent, zij die onze oorspronkelijke bron aanboort, zij die ons verbindt met de kracht die van oudsher inde delta woont. We resoneren met haar kracht, intens warmbloedig vurig en stil is. Nehalennia, leert ons de kunst van vrouw zijn, van genoegens en van vaarwel. Haar kracht borrelt in ons op en vergezel ons.

Een wens van mij in de afgelopen jaren om op dit strand te dansen waar in 1650 de eerste votiefaltaren gevonden zijn van Nehalennia. Graag ontmoet ik jullie om samen te dansen en het licht te proeven van Domburg.