Evenement 03-04-20 : Vrouwenkracht – Traject


Vrouwenkracht – Traject

Houder:
Cursuscentrum de Schans, Kerstin Achtenberg
  Provincie:
Vlaanderen
Datum:
vrijdag, 3 april 2020 - zondag, 5 april 2020
  Locatie:
Cursuscentrum de Schans, Opoeteren
Tijd:
vrijdag 10 uur tot zondag 17 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 1345,50 inclusief verblijf voor 3 keer
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatkasteeldeschans .com

 

Traject voor vrouwen - 3 blokken van 3 dagen.

 

Leef jij je leven zoals je dat graag wilt?

Of heb je ook weleens het idee dat er meer in jou en in je leven zit dan dat je er toe nu toe uit haalt?

Heb je ook weleens het idee dat er iets is waardoor je je laat tegenhouden om je volle potentie als vrouw te leven?

Ik zeg weleens dat er in de kern beschouwd maar twee standjes zijn in het het leven: het stroomt of het stroomt niet. Daarbij geloof ik dat het leven (en jij dus ook) van nature stroomt. Als het niet stoomt dan is het zinvol om te kijken wat de stroom tegenhoudt.

 

Wie ben jij en waar wil je heen? 

Lenny Kuhr zong "Wie ben je en waar ga je heen?". Hoe meer je je bewust wordt van wie je bent met alles er op en eraan en vanwaaruit je de dingen doet die je doet, hoe meer ruimte er komt om loyaal te zijn aan wie je in essentie bent. Hoe meer keuzevrijheid er ontstaat om te gaan naar waar jij wílt zijn.

In dit traject van drie keer drie dagen gaan we op zoek naar jouw pad om voluit als vrouw je eigen leven te leven. Daarbij geven we elkaar bedding als vrouwen en bekrachtigen we elkaar om onze eigen diepe verlangens tot uitdrukking te brengen. Liefdevol en daadkrachtig. Of zoals Joan Halifax het zegt: “With a strong back and a soft front.”

Waarom samen met vrouwen? 

Omdat dat leuk is! En omdat we heel wat van onszelf kunnen herkennen in elkaar en elkaar daardoor op een zinvolle manier spiegelen en kunnen steunen in onze persoonlijke thema's. Naast onze individuele thema's, waar in het traject alle aandacht voor is, delen we als vrouwen een aantal universele thema's.

Wie we zijn, of denken te zijn, wordt deels bepaald door de overtuigingen die we hebben. Overtuigingen zijn gedachten die we voor waar zijn gaan aannemen. Ze ontstaan vooral in onze kindertijd en de manier waarop we als kleine meisjes de wereld en onze plek daarin hebben ervaren. We hebben manieren bedacht om daar zo goed mogelijk mee om te gaan. En vaak doen we het, bewust of onbewust, nog steeds zo. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen verzameling aan overtuigingen. Sommige laten het leven stromen, andere zitten de stroom in de weg.