Evenement 22-02-20 : Mannenwerk- Boosheid en Verbinding


Mannenwerk- Boosheid en Verbinding

Houder:
Fred Alebregtse
  Provincie:
Vlaanderen
Datum:
zaterdag, 22 februari 2020 - zondag, 23 februari 2020
  Locatie:
cursuscentrum de Schans, Opoeteren
Tijd:
10.00 uur - 17.00 uur
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 298,50 inclusief verblijf
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

Boosheid en Verbinding – een intensieve tweedaagse

Boosheid als bedreiging

Boosheid is een emotie, die in onze maatschappij vaak als bedreigend wordt ervaren. Zeker als het om boosheid bij mannen gaat. Het wordt geassocieerd met agressie en geweld of bestempeld als onbeheerst en ongepast. “Ga jij maar even ergens afkoelen en kom maar terug als je weer normaal kunt doen…” is een vorm van uitsluiten. We gaan boosheid vermijden door aangepast gedrag of door het te onderdrukken, wat leidt tot geblokkeerde energie en/of woede-uitbarstingen als de druk te hoog is opgelopen. 

Geen wonder dat veel mannen zich inhouden of zich schamen voor hun 'ongecontroleerde' uitbarstingen. De onderliggende pijn en frustratie komen niet aan bod en worden als energie vastgezet in ons lichaam. Dit gaat vaak ten koste van (daad)kracht, respect, zelfvertrouwen en een heldere kijk op de situatie. We blijven hangen in boosheid naar iemand of over iets.

Boosheid als signaal

Als we de emotie boos kunnen hanteren als een signaal dat er iets belangrijks in ons geraakt wordt, opent dit de mogelijkheid voor zelfonderzoek naar dat wat belangrijk is voor ons. Met de kracht die de emotie boos in ons mobiliseert, kunnen we dit helder en standvastig duidelijk maken.

Hoe verleidelijk en terecht een woede-uitbarsting naar iemand ook lijkt, het gaat in eerste instantie om wat er in jou aangeraakt wordt, wat jouw behoefte is en waar jouw pijn over gaat. Een citaat van de Boeddha luidt: Vasthouden aan woede is als het drinken van gif en hopen dat de ander sterft.

Door de emotie te beheren (en dat is iets anders dan beheersen) ben je beter in staat om de verbinding met je innerlijk en met de ander te behouden. Heling vindt alleen plaats in contact met een ander. Bij boosheid is daarom verbinding juist zo van belang.

Werken met boosheid

In deze training ga je hier stapsgewijs mee aan de slag. Ruimte maken in je lichaam door geblokkeerde energie in beweging te brengen.

Ruimte maken om te zien welke behoefte achter jouw boosheid ligt. 

De energie die hierdoor in je vrijkomt, kun je gaan inzetten om jouw standpunt, jouw waarde kracht bij te zetten. Dit alles binnen de veilige bedding van een mannengroep.