Evenement 27-12-19 : De Langste Nachten


De Langste Nachten

Houder:
Kasteel de Schans, Petra Groeneboer en Pim van Haren
  Provincie:
Vlaanderen
Datum:
vrijdag, 27 december 2019 - maandag, 30 december 2019
  Locatie:
Cursuscentrum de Schans, Opoeteren
Tijd:
donderdag 10:00 - zondag 17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€589,50 (incl. verblijf en maaltijden)
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatkasteeldeschans .com

De Langste Nachten

Vierdaagse workshop tussen kerst en nieuwjaar

Kom op Kasteel De Schans je hart verwarmen en je bezinnen in de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar. Tijdens deze dagen komen we samen om het leven te vieren, verbinding aan te gaan met onszelf en elkaar.

Aan de voorbije periode wordt betekenis gegeven, zodat je met dankbaarheid deze kunt afsluiten. Er wordt een eerste stap gezet naar het nieuwe jaar. Naast zingeving, bewustwording en rituelen is er tijd voor feest, ontmoeten en plezier.

Neem de uitdaging aan!

Misschien wordt het een groot feest, misschien ga je eindelijk de pijn voelen die je al jaren probeert te vermijden. Misschien vind je de rust in je eigen hart waarnaar je al zo lang op zoek was. In ieder geval is de intentie om tijdens deze dagen helderheid te creëren over hoe jij in het nieuwe jaar jouw pad wil bewandelen.

Wat kun je verwachten?

Al spelenderwijs zijn bezinning en persoonlijke ontwikkeling in het programma opgenomen, zodat er tijdens de cursus zowel ruimte is voor groei als voor genieten en ontspanning.

Er wordt terug gekeken op het afgelopen jaar. Zowel naar de pijnlijke gebeurtenissen, om ze een plek te geven en zachter te laten worden, als naar de menselijke rijkdom en warmte die het jaar ons gebracht heeft. Acceptatie en dankbaarheid bestaan naast elkaar.

Tijdens deze dagen bieden we een veilige sfeer, waarin je jezelf kunt zijn en van waaruit je het contact met anderen kunt aangaan. Wij willen je onder meer laten ervaren dat grenzen verleggen betekent dat je ze eerst moet accepteren en respecteren. Van daaruit kan je bewust en op een veilige manier op ontdekking gaan naar nieuwe ervaringen.

Centraal daarin staat altijd weer je eigen lichaam. Dat is de plek waar je ziel thuis is, waar emoties gevoeld of onderdrukt worden, waar spanning vastgehouden of ontladen wordt. Dat is de plek waar het feest van het leven een aanvang kan nemen. Door middel van lichaamswerk, meditatie, ademen en massagestructuren komen we weer dichter bij onszelf en ons lichaam, krijgen we meer contact met wie we in wezen zijn. Met rituelen als de zweethutceremonie en de vuurloop creëren we kracht en moed om vanuit ons hart te leven en onszelf neer te zetten in de wereld. Dit aangevuld met creativiteit en feest vieren, zorgt ervoor dat De Langste Nachten een ervaring wordt die je nooit meer vergeet.