Evenement 26-09-19 : Mannenwerk - De Initiatie


Mannenwerk - De Initiatie

Houder:
Kasteel de Schans, Marcel Swelsen en Fred Alebregtse
  Provincie:
Vlaanderen
Datum:
donderdag, 26 september 2019 - zondag, 29 september 2019
  Locatie:
Cursuscentrum Kasteel de Schans, Opoeteren
Tijd:
donderdag 10:00 - zondag 17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 589,50 incl. maaltijden/verblijf
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatkasteeldeschans .com

Mannenwerk - De Initiatie

 

 

 

de initiatie – een intensive van vier dagen

Wat is mijn plek

 

Hoe kan ik mij opstellen, waar moet ik gaan staan, zodat ik maximaal contact heb met mijzelf? Hoe kan ik mijn kracht voelen, mijn creativiteit laten stromen en stoppen met onnodige strijd?

Reeds bij de geboorte krijgt een mens te maken met de plek die er voor hem is. Of je de eerste in de rij bent of de zesde heeft al veel te maken met de plek en de ruimte die je krijgt.

Als wij in onze kinderjaren gewend zijn geraakt aan plekken innemen waarin wij moesten zorgen, te veel verantwoording nemen, of misschien wel klein blijven en ons laten verzorgen, dan zijn dat posities geworden die wij tijdens de rest van ons leven bijna automatisch aannemen. Deze wordt de magische plek genoemd. Wij worden als het waren magisch aangetrokken tot deze plek. Tegen over de magische plek staat de dienende plek. Van af deze plek kunnen wij dienen: onszelf, anderen of ons werk.

Moeders rol en vaders rol

 

Tijdens deze training wordt eerst de relatie met moeder onderzocht. Deze relatie is vaak ook bepalend voor hoe wij met vrouwen om gaan.

De relatie met vader kent vaak de dynamiek van strijd of onderwerping. Staan wij nog steeds tegenover of onder vader? Kunnen wij inmiddels een plek naast vader innemen? Kunnen wij ons laten dragen door vader en kracht putten uit de generaties van mannen die achter ons staan?

Mijn plek tussen de mannen innemen

 

De eigenlijke manneninitiatie gaat over onze plek tussen de mannen. Het gaat over ons deelnemerschap en over ons persoonlijk leiderschap.

Deze training bestaat uit een aantal zeer krachtige initiatierituelen. Deze rituelen dienen om de vaak niet te pakken psychische pijnen fysiek te maken. Hierdoor kan er direct mee gedeald worden waardoor wij naar de volgende fase kunnen.