Evenement 16-05-19 : De Magie van de Moederschoot


De Magie van de Moederschoot

Houder:
Kasteel de Schans, Kerstin Achtenberg
  Provincie:
Vlaanderen
Datum:
donderdag, 16 mei 2019 - zondag, 19 mei 2019
  Locatie:
Cursuscentrum Kasteel de Schans, Opoeteren
Tijd:
Donderdag 10:00 - Zondag 17:00
  Google Maps:
Bijdrage:
€ 574,50 incl. maaltijden/verblijf
  Website:
Categorie:
persoonlijke groei
  E-mail:

infoatkasteeldeschans .com

De Magie van de Moederschoot

 

Vierdaagse vrouwen training

Vrouw zijn tussen de vrouwen

We worden allemaal geweven in en geboren uit de schoot van onze moeder. Zij schonk ons het leven en legde ons in de schoot van moeder aarde. We groeiden op, leerden een heleboel en werden groter en zelfstandiger. Elke keer werd als het ware de navelstreng weer doorgeknipt. Uiteindelijk gingen we het huis uit, met de bedoeling ons eigen leven te leiden, onze eigen vrije keuzes te maken.  

Maar doen we dat wel? Zijn we wel écht los gekomen uit de schoot van onze moeder? En zo ja, kennen we ook de weg terug naar onze oorsprong? In de ideale situatie leren we van onze moeder om vrouw te zijn. Jouw moeder leerde het weer van haar moeder en zo gaat de basis van ons vrouw zijn eeuwen terug. Ook de relatie tussen je moeder en je vader speelt daar een rol in. 

Van meisje naar volwassen vrouw

Niemand groeit op in een volledig ideale situatie. Ieder van ons maakt kleine of grote kwetsuren mee en vindt haar manier om daar mee om te gaan. In deze training willen we je inzicht geven in jouw ontwikkeling tot vrouw. Waar ga je echt jouw eigen weg in je relaties, in je werk, seksualiteit, naar je kinderen toe etc. en waar volg je (soms onbewust) het spoor van je moeder? We willen je op weg helpen en steunen om echt jouw vrije keuzes te maken in hoe jij als vrouw je eigen leven leidt.

Tot rust komen bij de vrouwen én bij jezelf

Daarnaast willen we vrouwen leren hoe het voelt wanneer je weer terugkeert naar je oorsprong, de moederschoot. Dit hoeft niet letterlijk bij je eigen moeder te zijn. Ook andere vrouwen kunnen symbool staan voor de moederschoot. Door te rusten in de veilige bedding van iemand van hetzelfde geslacht, kun je voeding krijgen voor de vrouw in jezelf. Daarmee kun je contact krijgen met jouw vrouwenkracht. Zowel het vuur als de stille bron in jezelf. De ervaring van zusterschap kan een heel nieuwe dimensie aan je contact met vrouwen geven. En daardoor uiteindelijk met het contact met jezelf. Daar zit een enorme bron van vrijheid om te zijn wie je werkelijk bent.

We maken onder meer gebruik van Emotioneel Lichaamswerk, familieopstellingen, ademen en rituelen.

Deze training wordt gegeven door Kerstin Achtenberg en Brenda van Dongen